Eerste Oekraïense schaaktoernooi

Zaterdagmiddag 4 Mei in de opvang aan de Singel werd het eerste Oekraiense schaaktoernooit georganiseerd door het Schaakcollectief Dordrecht in nauwe samenwerking met aktiviteitencoordinater Jelle, waarvoor hartelijk dank. Vanuit Schaakclub Dordrecht zorgde adjunct Ton Slagboom voor het materiaal en de indeling, terwijl vanuit de Klockelaer Ben van Bloppoel als deelnemer en gangmaker op de zijn bekende wijze de middag opluisterde...

Uiteindelijk bleken aan het eind van het 'inlooptoernooi' 12 Oekrainers (ook uit CrownPoint) te hebben deelgenomen, een meer dan bemoedigende opkomst. Uiteraard was er een heuse prijsuitreiking, waarbij Jelle een aardigheidje voor de jongste deelnemer Maksym had meegenomen. Ton had de eer een beker aan winnares Svetlana uit te reiken. Zij bleef met 6 uit 8, een fraaie 75% score, haar mannelijke concurrenten Pavel en Ivan net voor. Op de vierde plaats eindigde Maksym's moeder, Olena. In de laatste ronde won zij van een gulle Ben van Bloppoel, die een kado verkregen dame niet kon (wilde?) verzilveren..

Het ligt in de bedoeling dat de Oekraiense schakers op een vast tijdstip elkaar wekelijks gaan ontmoeten achter de schaakborden. Bovendien kan men de komende zomer op zaterdagmiddagen de 'Peter van der Laars' schaakplaats op de Waag aan de Grote Markt bezoeken. Het animo om een volgend toernooi, bijvoorbeeld in Crown Point of een andere plek zoals in het centrum bij de Bibliotheek cafe Americain, te houden is in ieder geval groot. We gaan het volgen!

 IMG 3713

V.l.n.r.: Pavel, Jelle, Ivan, Svetlana, Ton, Olena & Maksym, Michael.