Henk Timmermans 60 jaar lid

Afgelopen 1 September 2022 was het exact 60 jaar geleden dat ene Henk Timmermans zich aanmeldde als lid van Schaakclub Dordrecht. Al die tijd is hij de club trouw gebleven en dus is die datum ook bij de KNSB verankerd in de ledenadministratie. In tegenstelling tot 50 jaar lidmaatschap (en 75, dus Henk moet het nog 15 jaar volhouden..) levert dat landelijk geen speldje op.

Wel werd hij uiteraard deze week op de ledenvergadering in het zonnetje gezet door het bestuur en vanzelfsprekend alle leden. Uit handen van voorzitter Arend ontving Henk, de ‘halve Fransoos’, als aandenken een ‘bijzondere fles wijn’, aldus broer en fotograaf Adri.

Schaakhistoricus Hans Berrevoets laat zijn licht schijnen op 60 jaar Henk via www.Dordrecht.net. Een samenvatting hierbij:

DORDRECHT – Henk Timmermans (74) werd in 1962 als geboren en getogen Dordtenaar het jongste lid van schaakclub Dordrecht.

Voorzitter Arend Grootheest huldigde hem deze week voor bijzonder persoonlijk historisch feit: Henk is een recordhouder geworden bij de schaakclub: zestig jaar lid van de vereniging. Zo werd Henk voor zijn trouw aan de club in het zonnetje gezet tijdens de ledenvergadering.

Hij staat in trouwe clubjaren ook op de eerste plek in een klassement, dat door de archivaris wordt bijgehouden. De jubilaris heeft nog steeds veel enthousiasme voor de schaaksport net zoals hij er als jeugdspeler aan de denksport ,,verslaafd” raakte. Dat houdt voor hem in, niet alleen achter het bord zitten, maar ook meewerken als bestuurder en mensen ontmoeten.

Henk Timmermans is dan ook meer dan een schaker. Hij is een organisator, die in een bescheiden, gedegen stijl de sport begeleidt. Zijn vertrouwde rol is die vaste interne wedstrijdleider, die met andere vrijwilligers als een diplomatieke spilspeler het interne spelen bij de vereniging al veertig jaar in goede banen leidt. Zijn ervaring is ongekend. Een zin, die aan hem al jaren aan hem kleeft is dat hij geen vragen, maar alleen goede vragen van de schakers zeker ook op jaarvergadering hoopt te krijgen.

Henk 60 2