Uitnodiging OKD Toernooi

Van onze Sliedrechtse vrienden ontvingen wij het volgende: 

Schaakvereniging Sliedrecht organiseert voor de veertiende keer het Open kampioenschap van de Drechtstreek (OKD). Dit traditionele, gezellige schaaktoernooi vindt plaats op donderdagavonden in de maanden juni en juli 2022 vanaf 20.00 uur in activiteitencentrum De Havik, Thorbeckelaan 110.

 

De toernooiopzet is dit jaar niet veranderd ten opzichte van de voorgaande edities. Er worden zeven ronden volgens het Zwitsers systeem gespeeld in één grote groep. De prijzen zijn onderverdeeld naar twee of drie verschillende ratinggroepen, afhankelijk van het definitieve aantal deelnemers.

Het toernooi bestaat uit zeven ronden en er wordt elke donderdagavond één partij gespeeld. De strijd start op donderdag 16 juni 2022 en de overige rondes worden gespeeld op 23 juni, 30 juni, 7 juli, 14 juli, 21 juli en 28 juli 2022. De prijsuitreiking is donderdag 28 juli 2022.

Prijzen
Er zijn in alle ratinggroepen prijzen te winnen. Daarnaast zijn er ook gespecificeerde prijzen te winnen, zoals een prijs voor de beste jeugdspeler. De laatste editie van het OKD wist William Gijsen er met de titel vandoor te gaan. Hij zal uiteraard zijn titel gaan verdedigen. De organisatie verwacht dat veel oud-winnaars zoals Wim Pool, Peter van den Bergh, Robert van Rekom en Jorik Klein hier een stokje voor willen steken.

Voor iedereen
Bye’s zijn toegestaan in elke ronde, behalve de laatste ronde. Voor de eerste twee bye's krijgt de speler een reglementaire remise. De deelnemer dient een dergelijke bye uiterlijk een week vóór aanvang van de desbetreffende ronde bij de wedstrijdleider aan te vragen. Het toernooi is daardoor voor iedereen toegankelijk.

Aanmelden
Het speeltempo per speler is 90 minuten + vijftien seconden extra vanaf zet één. De toernooiresultaten worden binnen een maand aan de KNSB geleverd voor ratingverwerking. De aanmelding is reeds geopend. Je kunt je hier online aanmelden (www.okdschaken.nl). Het inschrijfgeld bedraagt € 5,– p.p. Dat dient te worden betaald aan de zaal. Voor verdere vragen, kan je een e-mail sturen naar: okdschaken@gmail.com