Wedstrijdverslag D3 – Sliedrecht 3

Onze eerste wedstrijd ging #@!&^*.

Wij speelde een thuiswedstrijd in Sliedrecht tegen Sliedrecht. De Crabbehoeve was niet beschikbaar en Sliedrecht bood aan om hun speellokaal te gebruiken. We werden vriendelijk en gastvrij onthaald.

 

De avond begon direct slecht. Een van onze teamleden was de eerste wedstrijddag vergeten en kwam niet opdagen. 0-1. Ook in de wedstrijd zelf ging het al niet veel beter. Voor dat we het wisten stond het al 0-4. Teus kwam al snel in een slechte stelling terecht waarbij zijn koning voor zijn pionnen kwam te staan. In een al hopeloze stelling was een aftrekschaakje toelaten voldoende om de koning om te leggen. 0-2. Edward bouwde een hele mooie aanval op die lang beslissend leek, maar na een grote afruil was zijn tegenstander handiger in de overgebleven stelling. 0-3. Hans op bord een moest doorspelen na een remise aanbod vanwege de stand op dat moment, een klein foutje in het eindspel betekende ook hier een nul. 0-4. Zelden zo'n slechte start van een wedstrijd meegemaakt.

Ondergetekende was al het gehele middenspel aan het keepen en was blij dat hij de partij na een iets mindere zet van zijn tegenstander kon neutraliseren. Hierna bouwde de tegenstander een vesting en ik zag geen mogelijkheid daar doorheen te komen: remise en daarmee hadden we de wedstrijd al verloren. ½-4½. Michiel, onze invaller, was het eerste positieve puntje. Rustig spelend, een pionnetje meepikken en dat mooi uitspelen. Het eerste volle punt voor ons. 1½ -4½. Niet lang daarna scoorde Ton ook een punt door ons oud lid Bert Dobber door zijn vlag te jagen. 2½-4½. Martijn was als laatste bezig. In een eindspel van 5 pionnen tegen 3 pionnen en een paard heeft Martijn heel lang geprobeert zijn paard beslissend te laten zijn. Helaas het werdt uiteindelijk remise. 3-5.

Uiteindelijk is de eindstand nog dragelijk, maar dat zag er lange tijd niet naar uit. Volgende keer beter. Dan kunnen we ons revancheren tegen de koploper.

TC Anton de Maertelaere

Schreuder, P.J. (Hans) 1630   Hartkoren, M.H. (Maarten)   840  0 - 1
NO     0   Gijsen, J. (Johan) 1088  0 - 1
Slotboom, T. (Teus Sr) 1567   Houwelingen van, A.J. (Arco) 1385  0 - 1
Rijneveen, M. (Martijn) 1558   Versteeg, R. (Rik) 1352 ½ - ½
Hobe, C.A. (Ton) 1540   Dobber, G. (Bert) 1659  1 - 0
Veen van der, D.M. (Michiel) 1572   Lodder, M.L. (Rien)      0  1 - 0
Maertelaere de, A.P.F. (Anton) 1577   Boom, M. (Mike)      0 ½ - ½
Vries de, E.B.N. (Edward) 1178   Theunisse, W. (Willem)     0  0 - 1
Dordrecht 3 1517   Sliedrecht 3 1265   3-5