Dordrecht 2 ook ingeblikt door Sliedrecht

Het stond al terecht op de site van Sliedrecht: Het zouden deze keer geen 8 remises worden.

En inderdaad: kansloos werden we met 2-6 afgedroogd zoals coach Ton na zijn vriendenremise

tegen Robert van Rekom al tegen Sliedrechts non-playing captain Cees van de Does voorspelde.

De beroemde Sliedrechtse opstelling met het versterkte middenrif werkte weer uitstekend voor hun alhoewel Dordrecht daar met 1,5-2,5 redelijk stand hield. Naast de al genoemde remise van Ton verloren Victor van Blommesteijn (tegen Leeuw Wim Hokken) en Ben Sitton (tegen Houdini Wout Boer) regelmatig, maar captain Johan van de Griend won o.a. door het zeer fraaie Pe3! van zijn angstgegner Jerry van Rekom.

Nee, goed fout ging het aan de kop- en staartborden.

Kopman Piet Pluymert kwam niet door de taaie verdediging van Dordtenaar!) Pieter Pons heen en op bord 2 bakte Victor Koppelaar er al in de opening tegen Jan Sulman niet veel van. De drukte van het werk, de verloren beker tegen Schiedam, het reizen uit Hannover.....de tol werd te groot.

Achterin troffen Conchita Dwars en invaller uit het vierde Martijn Rijneveen de bewierookte Sliedrechtse top jeugdspelers Andrew Mensing en Jorik Klein. Beide verloren volkomen terecht. Bovendien, aldus Conchita, waren het keurige nette jongens. Mooi compliment voor Sliedrecht.

Al met al haalden we zo een 'teamprestatie' van amper 1600. Het zal volgend seizoen anders moeten met het tweede en daar kunnen we vanaf nu met zijn allen rustig over gaan nadenken.

Coach Ton Slagboom

 

 

 

 

 

Het ging goed mis bij de kopborden en de staartborden