Geslaagde Dubbelsimultaan

Gelukkig konden dinsdagavond 7 Juli  in de Crabbehoeve de deuren weer open voor een, weliswaar beperkte, herstart en tevens einde van het al in maart afgekapte schaakseizoen. Onze toppers Lennard den Boer (jeugd) en Mark Timmermans speelden beide Simultaan, en deden dat op exellente wijze.

 

Al vroeg trad Lennard den Boer aan tegen een 14 tal jeugdigen, die hij allemaal wist te verslaan. Een 100% score dus, al was het aan sommige borden echt niet gemakkelijk, aldus Lennard. Eraan toevoegend: ‘maar dan gingen ze te snel spelen…?!’  Verslagje van Wouter zal hierop verder wel ingaan.

De jeugdsimultaan onder toezicht van de Jeugdleiders Martijn Rijneveen, Wouter de Bruin en Rik Jelier kon nog in de buitenlucht gehouden worden, maar na enkele druppels werd besloten om de Simultaan van Internationaal Meester en recordclubkampioen (12x) Mark Timmermans binnen af te werken. 

Binnen werd natuurlijk de 1,5 meter toegepast, zodat er ruimte was voor 11 tegenstanders. Die waren deze keer van behoorlijke sterkte uit o.a. onze bovenste 3 teams van de Schaakclub Dordrecht in de Rotterdamse Schaakbond (het eerste team is nog steeds regerend kampioen!).

Dat alles weerhield Mark er niet van om als een wervelwind in amper 1,5 uur ook een 100% score neer te zetten: 11 uit 11 dus. Een unieke prestatie, hetgeen ook blijkt uit de reacties van de perplexe verslagenen: "Overspeeld, goed verloren, stuk kwijt, gewoon veel beter" etc. De laatste der mohanicanen was Johan van de Griend, die 1 op 1 Mark dus tegenover zich kreeg. Senior Dick Nugteren gaf natuurlijk weer zo goed mogelijk tegenstand en genoemd mag ook worden Martijn Rijneveen, die nu als enige alle 6 de laatste simultaans van Mark meegespeeld heeft (met een mooie remise daarbij).

Uiteraard werd er aan de bar met plexiglas, en inmiddels ook buiten in de fraaie tuin met het pas aangelegde buitenschaakspel, nog flink nagepraat. De meesten hadden elkaar zo’n 4 maanden niet meer gezien, maar wel nog kunnen snelschaken dankzij het ‘online-schaken’. In de zomervakantie kan er hopelijk ,afhankelijk van de omstandigheden, in de Crabbehoeve op donderdag overdag een potje gespeeld worden, ook op het fraaie buitenschaakspel.

IMG 6837

IMG 6842