Dubbelslag online voor Jacques

Voor de eerste keer is er bij het 'duo-online' schaak met Twello een dubbelkampioen Snel & Rapid, wie anders dan Jacques Hennekes, totaal nu 8x winst!

Jacques Hennekes (8) Wouter de Bruin (4) Piet Pluymert (2) Rik de Wilde Joop de Jong Jan Willem Versloot Dirk Pulles Conchita Dwars

Hoe kan dat nou, hoor ik sommige oplettende lezers al zeggen? Welnu, Twello speelt langer door tot middernacht, zodat de Dordtse 'die-hards' zich daar na afloop van de Dordtse competitie aansluiten. Bovendien is de deelname de laatste weken aan het teruglopen; is het vakantieseizoen dan toch al begonnen? Dat doet natuurlijk helemaal niets af aan de monsterprestatie van Jacques, die als een schaakmachine (met regelmatig een drup wonderolie?!) doordendert en deze keer liefst 21 uit 22 bij elkaar tikte. De enige die hem pootje lichte bij het snelschaak, nadat Jacques een stuk kado deed, was Otto van Haren.

Voor Otto was dat blijkbaar de opmaat tot een topavond, want met een TPR richting 2000 (!) haalde hij de zilveren medaille op 'in' Twello. Dezelfde olie..?! Bovendien is Otto in de top-3 van meest gespeelde snelschaakpartijen in een nek-aan-nek race met Jacques en onze secretaris Teus Slotboom gewikkeld. Ook Teus mocht een fraaie zilveren medaille omhangen bij het Dordtse Rapid door o.a. van Wouter de Bruin te winnen, ook hier wel met een 'stuk kado'...

Alle detail standen, uitslagen & zelfs partijen zijn rustig na te kijken op: https://lichess.org/team/schaakclub-dordrecht (of team/twelloseschaakclub).

Tot slot: a.s. DINSDAG 7 JULI zien we elkaar hopelijk weer in de Crabbehoeve bij de Dubbelsimultaan voor de Jeugd en Senioren !!