DUBBEL SIMULTAAN 7 JULI CRABBEHOEVE

We hebben helaas zo’n 4 maanden geen schaakcontact meer kunnen hebben in de Crabbehoeve. Wel is er de mogelijkheid om online Snel- en Rapid te spelen, waar goed gebruik van gemaakt is. Gelukkig zijn de richtlijnen nu zover versoepeld dat we de traditionele afsluiting toch door kunnen laten gaan.

Dinsdag 7 Juli 20.00 uur: Simultaan van recordkampioen SCD IM Mark Timmermans 

NB: Graag zoveel mogelijk na half acht in de Crabbehoeve verschijnen wanneer de Jeugd Simultaan door Lennard den Boer geëindigd zal zijn.

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat de competities, intern en extern, afgebroken moesten worden en ook afgelopen seizoen niet meer hervat. Besloten werd geen kampioen(en) te benoemen.

Mark (club ELO 2395) is al dik een decennium met afstand onze beste speler met de hoogste ELO. Lennard (club ELO 2178) is nu de tweede man geworden, mede ook helaas na het vertrek van Rene Krul. In de Kroongroep van het afgelopen seizoen was Lennard zelfs koploper met 4 uit 4 door o.a. directe concurrent Rik de Wilde te verslaan. Jammer dat het onderlinge duel tegen Mark niet meer gespeeld werd. Was spektakel geworden…

We rekenen 7 Juli uiteraard op mooi weer zodat we, net als vorig jaar, buiten kunnen spelen. Binnen zijn de ruimtes volgens de laatste Corona protocollen aangepast op de 1,5 meter onderlinge ruimte. 

Buiten kunnen we ook gebruik maken van het onlangs aangelegde grote buiten schaakspel in de tuin van de Crabbehoeve. Er zijn 2 opslagkisten bijgeplaatst, die ook als zit plek kunnen dienen om de partij gade te slaan onder het genot van een versnapering. Erg leuk voor de jeugd vooral.

Tot slot: Van de laatste 5 simultaans van Mark (daarvoor geen gegevens) zijn er 4 die alles gespeeld hebben:

  •         * Martijn Rijneveen (1 remise) / Anton de Maertelaere (idem) / Hans BoersmaPeter Fafie

We zien uit naar een top-avond….                               Comité ‘Timmerslag’ Henk & Ton (06-10812012)

IMG 6660