RSB - D1 versus Messemaker 1847 : 6,5 - 2,5

Dinsdag 3 maart kwam Messemaker 1847 op bezoek. Messemaker, praktisch gesproken al gedegradeerd, Dordrecht, op een derde plek met nog een miniem uitzicht op een tweede kampioenschap in deze hoofdklasse. Door het behoorlijke ratingverschil in ons voordeel waren er al snel uitslagen te noteren.

Piet was met een uurtje klaar, Roland even daarna en Mark stond na de opening al een paard voor (tegen uiteindelijk 2 pionnen) tegen oud-clublid Arjan van der Leij. Lennard zat tegen hun sterkste speler van vanavond en kon halverwege de avond een keurige plus(?)remise laten bijschrijven. Toen ook Jacques een rommelstelling zonder echte kansen voor zijn tegenstander binnenhaalde en Iwahn opgelucht de remise tegen Jeroen Eijgelaar kon laten aantekenen was de wedstrijd beslist. In een iets beter staande stand moest daarna Victor in remise berusten, terwijl Rik - beetje met dank aan de tegenstander - alsnog het volle punt pakte.
Nu is het afwachten wat Spijkenisse (9 matchpunten) en Charlois (1 punt minder) er van maken a.s. vrijdag. Vooralsnog staan wij nu met 9 matchpunten weer even bovenaan. Onze laatste laatste wedstrijd is op 26 maart tegen Fianchetto/HZPS.(teamleider Cor Oliemans)Onderstaand de detailuitslagen - met de elo-ratings van februari j.l. (en niet de oude ratings van augustus zoals te doen gebruikelijk bij RSB / KNSB....)
D1 Mess