Eerste team (RSB) blijft op 4-4 steken tegen Krimpen

Maandagavond 3 februari was Krimpen aan den IJssel onze tegenstander.
In Restaurant Pannenkoe (jawel, echt zonder K op het eind...) zouden we een passend vervolg gaan breien aan de eclatante overwinning van ons eerste afgelopen zaterdag. Nu wisten we wel, dat ook Krimpen aan den IJssel een sterk team op de been zou kunnen brengen, ze spelen tenslotte niet voor niets ook in de hoofdklasse. Dus makkelijk zou het waarschijnlijk niet worden, ook al omdat Mark andere verplichtingen had. Maar even na achten begonnen we goede moed aan de wedstrijd.

 

En die begon goed: na drie kwartier - en maar liefst 11 zetten(!) - konden de stukken bij Iwahn Apon al weer in het doosje: winst door dame-winst! tegen Ronald Sparreboom. Daarna was het natuurlijk even stil, een ieder was tenslotte nog maar net begonnen.
Na iets meer dan twee uur viel het doek voor Jacques Hennekes tegen Wiggert Pols: een vervelende penning van zijn toren overzien, waar die toren ook benodigd was om de dame te dekkken. Dame zou dan wel niet verloren gaan, maar de stelling wel. (weet ik, is geen goed Nederlands...).
Vlak daarna was het de beurt aan Roland van Keeken die aan bord 1 Diederick Casteleijn het nakijken gaf via een prachtige koningsaanval. Victor Koppelaar kon daar helaas geen vervolg aan geven met verlies tegen Michel van Cappellen.
Stand dus nu twee tegen twee, en na winst van Rik de Wilde tegen Floris Doolaard en verlies van ondergetekende tegen Hans van Nieuwenhuizen (no comment - had beter gemoeten) werd de drie tegen drie aangetikt.
En toen waren er nog twee schakertjes over: Lennard den Boer (zwart) tegen Harold van Dijk en Piet Pluijmert (ook zwart) tegen Marcel de Ruiter. Piet stond moeilijk, Lennard beter maar waarschijnlijk remise. De meeste muziek om te winnen zat nog wel in de stelling van Piet, maar zijn kans op verlies - incluis een weinig tijd - was toch wel wat groter te noemen.
Krimpen besloot aan dit bord remise aan te bieden in de verwachting dat Lennard niet verder zou komen dan remise.
En inderdaad, ook Lennard moest in remise berusten, waarmee de puntendeling een feit was.
Krimpen blij, wij eigenlijk niet zo, want hiermee raakt een kampioenschap wel verder uit zicht.

verslaggever en teamleider Cor Oliemans

Hier nog de detailuitslagen op een rijtje:

Krimpen D1