COR OLIEMANS GEDEELD EERSTE IN TIENKAMP

Met 5,5 uit 9 wedstrijden wist COR OLIEMANS een gedeeld eerste plaats te behalen in de vierde klasse. Hij deelt die plek met drie andere spelers. Of er promotie volgt naar de derde klasse van de tienkamp 2021 wordt een kwestie van rekenen. Cor moest maar een nederlaag toestaan.

 

Het in 1938 geboren schaakevenement komt verschillend in de historie te staan voor de deelnemers uit de kring van schaakclub Dordrecht. Tata chess 2020 in Wijk aan Zee is voor de ene schaker een dierbare herinnering geworden met Cor Oliemans als belangrijkste kandidaat.  Voor de anderen is het eerder een pijnlijke aanslag op de mentale weerbaarheid. Sommige schakers kiezen er dan ook voor om zich mentaal in 2020 al op te laden voor de editie 2021.

De resultaten spreken ook voor zichzelf om de vier leden van Dordrecht, die in de tienkampen vier en vijfde klasse te vinden waren, een plek te geven. Henk Timmermans eindigde op 5 uit 9. Hij heeft met veel inzet & zetten tot en met de 6e ronde nog uitzicht gehad op promotie. Daarna viel het stil.

Johan van der Griend kwam in de 5e klasse op 50%: zeven remises, 1 zege en 1 nederlaag. Hij verzorgde achter het stuur van zijn traditionele Franse auto voor vervoer naar huis met Henk op de voorbank. Op verzoek van de 2 prominente leden van de club wensen wij het duo een goede voorbereiding op 2021.

Arie van Heeren had een zware vierde klasse tienkampen en met 3 uit 9 is degradatie naar de vijfde klasse in 2021 een mogelijkheid.

De organisatie benadrukte dat Het Tata Steel Chess Tournament in een lange historie staat. ,,Ooit begonnen als personeelstoernooi van het staalbedrijf is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar zowel grootmeesters als amateurs hun agenda’s voor vrijhouden. Tata Steel kiest voor schaken, omdat schaken gericht is op strategisch denken en op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken"

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com."

HANS BERREVOETS