Cor Oliemans behoudt koppositie (door Hans Berrevoets)

Met nog twee ronden voor de boeg heeft COR OLIEMANS zijn koppositie behouden in een tienkamp van Tata chess. Met 5 uit 7 heeft hij de kansen nog geheel in eigen hand om promotie naar de derde klasse binnen te slepen. Arie van Heeren staat ook in de vierde klas op 2,5 uit 7 en heeft het zwaar.

 

De vijfde klassers Henk Timmermans en Johan vd Griend zijn nog in de race voor podium plaatsen. Johan won voor de eerste keer na zes (!) remises. Met 4 uit 7 ziet zijn rapport er gelijk anders uit. Henk moest na 5 uit 6 even een time-out nemen en verloor. Met 5 uit 7 staat hij nog steeds tweede.

Zaterdag en zondag zijn de slotronden in Wijk aan Zee. Wie door het schaakvirus van Tata Chess is aan gestoken, kan al weten dat er volgende jaar alweer een toernooi staat aangekondigd. Volgens traditie is altijd de laatste ronde op de laatste zondag van de maand januari. Dat valt in 2021 op 31 januari.

De tienkampers beginnen vrijdag 22 januari. Het journalistentoernooi heeft op 21 januari de eerste dag. Daarvoor zijn er weekeinde en week-vierkampen.

Johan is recordhouder schaken in Wijk aan Zee. Als hij a.s dinsdag (28 januari) weer op de club komt, heeft hij twaalf (!) partijen ervaring achter de rug.

Hans Berrevoets