Prachtige Simultaan Mark

Kampioen Mark Timmermans speelde gisteravond een uitstekende simultaan: tegen 14 tegenstanders behaalde hij 12 punten ofwel 86%, TPR ruim 1900! 

Dankzij het fraaie weer en het gering aantal deelnemers (voetbal concurentie?) werd er voor het eerst buiten gespeeld, nadat onze jeugdleiders Wouter en Martijn daar hun simultaans hadden afgewerkt. Daartussen in werd jeugdleider Hein van de Wal uitgezwaaid door voorzitter Arend met dankzegging en natuurlijk een goede fles wijn, voor het vele werk zoals het contact met de ouderen, dat Hein voor de jeugd van SCD vele jaren gedaan heeft. 

 

Rest nog te melden wie de 2 punten van Mark afsnoepten:

* Routinier Koos Abee liet zien het nog lang niet verleert te hebben en liet na een uurtje het halfje optekenen.

* Mede teammaat Rik de Wilde moest er ongeveer 2 uur over doen om zijn pluspion in het eindspel te verzilveren: vol punt dus.

* John van de Laar stal de show. Je zal maar als laatste Mark tegenover je hebben. Die had al gezien dat John het dolle torenmotief kon toepassen en na     een flink aantal schaakjes over het hele bord heen, had Mark John genoeg laten zweten en stak zijn hand uit in de overgebleven pat stelling: remise!

Ondertussen was ook een snelschaakgroepje gereed, met de namen in rangvolgorde: Lennard den Boer - Ben Sitton - Johan v.d. Griend - Victor Koppelaar - Jan Willem Versloot - Cor Oliemans. Tesamen met andere 'niet-spelers' werd vervolgens de inwendige mens verwend door de geweldige hapjes die de keuken van de Crabbehoeve gefabriceerd werden. Zo rond een uur of 12 was iedereen voldaan toe aan een welverdiende schaakvakantie.....