Laatste verslag team 5 2e klasse RSB

Beetje laat geschreven, de laatste wedstrijd was immers op 26 maart. Op bezoek kwam het sterke Capelle 2, dat bij de start al kampioen was. Enkele spelers dachten dat CSV wellicht wat minder geconcentreerd zou spelen. De gemiddelde rating van het CSV team was ook nog zo’n 200 punten lager dan tegen eerdere teams. Niets was minder waar.

 

Martijn speelde een sterke partij en won. Wim, Gerben en Dick sleepten er een remise uit. Met 5,5-2,5 verliezen tegen een team dat qua rating nog steeds 60 punten hoger scoorde is geen schande.

Voor de start van de competitie was al duidelijk dat ons vijfde een zwaar seizoen zou krijgen. De meest opvallende uitslag werd gescoord tegen Maassluis. Daar lukte het om met 5,5-2,5 de winst mee naar huis te nemen. We wisten dat we bij de drie zwakkere tegenstanders de punten binnen moesten halen. Echter na het verlies tegen Barendrecht werd het nog spannend. Met nog twee ronden te spelen en de wetenschap dat twee teams zouden degraderen zou de wedstrijd tegen Erasmus cruciaal zijn. Bij deze spannende ronde wisten wij met 5-3 score te winnen.

Al met al scoorden we de vijfde plaats. Best of the rest.

Gezien de vooraf ingeschatte kansen hebben we dus een goed seizoen gedraaid. Sterke scores (tegen over het algemeen zeer sterke tegenspelers) waren er voor Otto met 4,5 en TPR 1935, Ook Wim en Gerben scoorden goed met beiden 3,5 punt.

Leuk van spelen in dit team is dat het nauwelijks moeite kost om de opstelling voor het externe team af te spreken. Slechts één keer bleek een invaller nodig, Gelukkig was Hans bereid zich hiervoor op te offeren.

Komend seizoen zal de team samenstelling anders zijn. We gaan waarschijnlijk terug naar 8 in plaats van 9 spelers. Ook wordt het tijd om een nieuwe teamleider aan te stellen, maar dat zal bij het jaarlijkse afsluitende etentjes vast wel aan de orde zijn gekomen

Arend