D2 {KNSB) wint van EGS uit Goirle

Om directe degradatie in de 8e ronde te voorkomen moest het tweede team in klasse 4 G van de KNSB-competitie winnen van EGS uit Goirle.  Dat is gelukkig gebeurd. Er werd met 5.5-2.5 gewonnen.

 

Achteraf bezien was het een redelijk gemakkelijke overwinning. Het begon erg goed door overwinningen van Victor en Johan.  De tovenaar van Wielwijk deed zijn bijnaam weer eer aan door zijn tegenstander pardoes mat te zetten.  Hij had daarbij door de increments 4 minuten meer op de klok dan in de beginstand! Hoe bont kan je het maken? Johan kreeg vanuit de opening al snel een ontwikkelingsvoorsprong. Dat leidde tot kwaliteitswinst. 

Daarna kon hij door allerlei dreigingen steeds meer terrein winnen. Toen mat dreigde dat niet meer te pareren was gaf de tegenstander op. Vervolgens was het de beurt aan Marcel om via een mooie aanvalspartij de winst binnen te halen. Ook Rick zette zijn tegenstander behoorlijk onder druk.  Dat resulteerde in een aanval op de koningsvleugel. De aanval sloeg fraai door. De tussenstand was toen 4-0 voor ons. Om de punten binnen te halen bood Wim toen in betere stelling remise aan. Dat werd geaccepteerd, omdat zijn tegenstander er geen brood inzag om voor het teambelang door te spelen. Sander had zijn partij goed opgezet. In het middenspel leek het even fout te gaan. Het toreneindspel leek op remise te eindigen. Toen zijn tegenstander het alsnog fout deed kon Sander toch nog winnen. Als laatsten waren Piet en Ton nog bezig.  Piet had de sterkste ratinghouder tegenover zich. In een dichtgeschoven stelling was het voor beide spelers zaak om de stukken goed neer te zetten. Dat lukte uiteindelijk de tegenstander van Piet het best. Toen pionverlies dreigde en de zware stukken binnenvielen gaf Piet op. Ton heeft zijn iets mindere stelling lange tijd heel goed verdedigd. Een moment van concentratieverlies kostte hem een pion, Zijn tegenstander kon toen de partij naar zijn hand zetten.

De eindstand was 25-5.5. D2 heeft de kans om degradatie te ontlopen nog steeds in eigen hand. Winst op het sterke Sliedrecht 2, dat nog kampioen kan worden, is voldoende. Anders worden ook de andere uitslagen in klasse 4G bepalend wie gaan degraderen.  5 teams komen daarvoor in aanmerking. Het wordt dus spannend tijdens de laatste speelronde op 11 mei.

Kools, T. (Thomas)                                        -              Pluymert, P.W. (Piet)                    1 - 0

Huygevoort van, B.F.A.J. (Bram)                      -              Slagboom, T. (Ton)                      1 - 0

Lanen van, A. (Alex)                                      -              Vogelesang, S. (Sander)                 0 - 1

Graafmans, P.L.J. (Pascal)                              -              Pluymert, M.M. (Marcel)                0 - 1

Beek van, A. (Ard)                                         -              Blommestein van, F.A.V. (Victor)     0-1                   

Verhoeven, R. (Robin)                                   -              Jongeneel, W. (Wim)                    ½ - ½

Plasmans, B.L.P.A. (Bart)                                -              Jelier, R. (Rick)                             0 - 1

Licht, R. (Ruud)                                              -             Griend van de, J. (Johan                0 - 1

Johan van de Griend, teamleider