Toernooi(en) bij de buren

Afgelopen dinsdag was een 4-tal van buurman Pascal op bezoek bij ons, waaronder de altijd goedgeluimde Louis Kemper. Mede dankzij hem is in Landvast, Alblasserdam een succesvol en gezellig regiotoernooi ontstaan, dat al vanaf 1999 door Pascal georganiseerd wordt. In al die jaren wist 1 clublid van ons te winnen, en zelfs 2 keer: Lennard den Boer. In de laatste editie 2 weken geleden stond Johan van de Griend net niet op het podium: 4e plek met 4,5 uit 7.

Hieronder een bericht van Mark van Hulst betreffende het alweer 39e Alblasserwaardtoernooi bij de andere buren in Sliedrecht a.s. zaterdag 23 Maart:

 

Schaakvrienden,

A.s. zaterdag wordt het 39e Alblasserwaardtoernooi gespeeld! Een aantal van jullie heeft zich aangemeld, maar we kunnen nog aanmeldingen gebruiken.

Het Alblasserwaardtoernooi wordt door vele schakers het ‘gezelligste toernooi van de regio’ genoemd en dat blijkt ook wel door het grote aantal vaste deelnemers. Zij komen niet alleen voor een altijd sterk bezet toernooi, maar ook voor de gemoedelijke sfeer, de altijd vrolijke bardames en de heerlijke, zelfgemaakte soep tijdens de lunchpauze.

En natuurlijk is er aan het einde van het toernooi de ludieke prijsuitreiking, waarbij elke deelnemer met een prijs naar huis gaat.

Vorig jaar won Niels Mijnster als eerste Sliedrechter sinds jaren het toernooi en hij zal zijn titel verdedigen! Uiteraard rekenen we op veel concurrenten voor hem…..

De opzet van het toernooi blijft ongewijzigd:

  • Aanvang 9:45 uur
  • 7 ronden rapid 20 min. p.p.p.p
  • Indeling in groepen van 8 naar sterkte
  • Kampioen is de winnaar van de finale tussen de winnaars Hoofdgroepen A en B
  • Prijsuitreiking 16:45 uur.
  • Inleggeld € 5,00 inclusief broodjes en soep
  • En….. bij het Alblasserwaardtoernooi heeft Iedereen prijs!

Aanmelden tot uiterlijk 22 maart a.s.,  bij voorkeur via alblasserwaardtoernooi@schakendsliedrecht.nl .

Graag tot 23 maart.

Met vriendelijke groet,

Mark van Hulst

Toernooidirecteur