6e Merz toernooi

Zaterdag 21 september werd het 6e Merz snelschaaktoernooi gespeeld in het gelijknamige etablisement aan de Korte Kalkhaven. Hoewel een maand later dan de vorige edities, op de grens van de herfst, was het een zonovergoten dag. Er werd daarom ook gretig gebruik gemaakt van het terras.

 

Voor het eerst werd het toernooi onder de vlag van schaakclub Dordrecht georganiseerd. Dat betekende een vaste prijzenpot en medewerking van een heuse arbiter (waar gelukkig geen enkele keer een beroep op werd gedaan)

30 spelers hadden zich voor 11 uur ingeschreven. Tot grote vreugde veel Dordtse spelers en zoals elk jaar ook weer een delegatie uit Breda.

Groep A bestond uit 15 spelers met een rating boven de 1700, groep B uit de overige15 spelers

Niet heel verrassend eindigden de 2 hoogst geplaatsen: Lennard den Boer en Jacques Hennekes gedeeld op eerste plek met 11,5 punt. Interessanter werd het omdat de heren eindigden met als onderling resultaat een remise. Besloten werd om de prijzen te delen maar werd voor de eer een barrage gespeeld. Lennard trok met 2-1 aan het langste eind. Opvallender is de het resultaat van Andr√© Boon, tegenwoordig huisschaker met een laatst genoteerde rating van onder de 1800. Met slechts een half puntje minder dan de winnaars legde hij beslag op de derde plaats. Als derde Dordtenaar eindigde Hans Berrevoets met 10 punten, ook een prima prestatie!

In de B groep wederom twee Dordtenaren in de prijzen maar  de eerste prijs was voor Cedric Kerkmeester, een regelmatige bezoeker die al menig prijsje wegkaapte in vorige edities. Plaats twee was prooi voor Hans Schreuder, een bekende naam die voor het eerst meedeed. Het was ook het debuut van onze enige echte voorzitter, Arend van Grootheest. Hij eindigde als derde.

Nadat de broodjes in de pauze zich al heerlijk deden smaken volgde na de prijsuitreiking nog menig biertje en bitterballen. Hoewel de opkomst misschien een beetje tegenviel ten opzichte van de capaciteit die werd geboden, kan ik niets anders zeggen dat bet toernooi wederom vooral gezellig dus geslaagd was.

Tot volgend jaar!                                                                                                                                          Marcel Pluymert, Toernooicommissie