We have 812 guests and no members online

Wijk aan Zee 2014 zit er weer op!

Neerlands mooiste meerdaagsche schaakfestival zit er weer op. Ook voor onze eigen matadoren Johan van de Griend en Henk Timmermans.

 

In een afgeslankte vorm vond toch ook dit jaar weer een Tata toernooi plaats. Nog steeds was het deelnemersveld in de hoogste twee Grootmeestergroepen indrukwekkend en er werden weer vele prachtige partijen gespeeld. Voor de vierde keer won Levon Aronian het toernooi. Hij had de zege al op zaterdag zeker gesteld en dat was maar goed ook. Zijn allerlaatste zet van dit superzware toernooi was de enige enorme blunder die hij in dit toernooi maakte. Louk van Wely kreeg daarmee een prachtige scalp in de schoot geworpen.

Maar dan onze spelers: Johan en Henk hadden zich ingeschreven voor het echte werk, de tienkampen. Al eerder had Johan een opwarmertje (dagvierkamp) gewonnen, maar ook in groep 4I ging het goed. Na een moeilijke start (verlies in de eerste ronde) ging het verder fantastisch. Met daarna nog 5 overwinningen, twee remises en nog 1 verlies partij werd hij gedeeld eerste in zijn groep.

Henk speelde een toernooi op rating. Hij haalde 50% met drie overwinningen, drie remises en drie nederlagen in groep 4L. Voor beide spelers geldt: vertaalt zich dit nu in een sprong voorwaarts op de interne competitie??? We zullen het moeten afwachten....

resized_d3100DSC_0136_3441.jpg

Schaak puzzel