Overlijdensbericht John Janssen - met rouwkaart onderaan

 

Op vrijdag 30 mei kregen  wij het bericht dat John Janssen is overleden. Allereerst willen wij als bestuur zijn vrouw Thea, familie, vrienden en bekenden condoleren met dit onverwachte verlies.

John werd in 1977 lid van schaakclub Dordrecht en was korte tijd later nauw betrokken bij de oprichting van schaakclub Groothoofd. Bij die club heeft hij jarenlang het penningmeesterschap vervuld en was hij teamleider van het eerste achttal.

Nadat in 2002 schaakclub Groothoofd ophield te bestaan, is John met veel plezier weer lid geworden van schaakclub Dordrecht. Zijn grote betrokkenheid bij de club uitte zich onder meer in de wijze waarop hij het teamleiderschap voor het derde team invulde.  

Clubleden die wat dichter bij John stonden wisten dat hij zich de afgelopen twee weken niet goed voelde en de laatste dinsdagen niet heeft gespeeld en op de club is geweest. Iets wat hij niet snel deed, want hij bracht zijn dinsdagavonden graag door bij de club om zijn partijen te spelen en daarover gepassioneerd met anderen van gedachten te wisselen.

We zullen ons John herinneren als een markant en betrokken lid van de club, die met passie en verve kon praten over de schaaksport. John Janssen is 64 jaar geworden.   

resized_d3100DSC_0137_3442.jpg