Schaakclub Dordrecht volgend jaar naar Hastings

In de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw onderhield schaakclub Dordrecht nauwe banden met de Hastings & St. Leonards chess club. De kampioen van Dordrecht werd jaarlijks uitgenodigd om deel te nemen aan het -zeker in die tijd- wereldberoemde schaaktoernooi in onze partnerstad aan de Zuid Engelse kust. In zijn kielzog trok hij dan ook vaak nog andere leden die hun schaakkracht dan in één van de subtoernooien konden etaleren. Daarnaast waren er soms nog door de gemeente ondersteunde uitwisselingen.

De laatste contacten dateren alweer van meer dan 22 jaar geleden. Op uitnodiging van onze Engelse schaakvrienden waren we toen getuige van de feestelijkheden rond de 100e editie van het roemruchte toernooi dat nog steeds elk jaar rond de jaarwisseling wordt gehouden. 

In het kader van ons jubileum in 2018 is Ton Slagboom er in geslaagd om de contacten met Hastings weer aan te halen en dat heeft er toe geleid dat er in 2018 weer een uitwisseling zal plaatsvinden. We zullen in een weekend in april of mei wedstrijden spelen in en tegen Hastings. Welk weekend het precies wordt maken we zo snel mogelijk bekend. 

Het is de bedoeling om op zaterdagmorgen om ongeveer 07.00 uur te vertrekken en we zijn dan tegen het eind van de ochtend in Hastings. We overnachten van zaterdag op zondag in een hotel en gaan op zondagavond na het diner weer naar huis. De aankomst in Dordrecht is dan om ongeveer 0.00 uur. De kosten van de reis zijn nog niet bekend, maar zullen zeker binnen de perken blijven. Uiteraard doet ook onze schaakclub ook een duit in het zakje.  

Natuurlijk is voor de organisatie van groot belang om de belangstelling onder de leden te peilen voor deze schaaktrip naar Engeland. We hebben met de Engelsen afgesproken om op korte termijn iets te laten weten over het aantal deelnemers. We hopen natuurlijk op zoveel mogelijk deelnemers! Dus als je belangstelling hebt om mee te gaan, laat dat dan aan mij weten via secretaris@schaakclub-dordrecht.nl We zullen je vervolgens op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen.

 

resized_d3100DSC_0147_3452.jpg