Table 'timmerma1scdjoomla.#__sigplus_image' doesn't exist

Dordrecht wint ruim in Hastings

HastingsThijsc Thijs van Hoek

EngelseVlagOp een prachtige zonovergoten zaterdag 5 Mei heeft Schaakclub Dordrecht de schaakmatch in en tegen Hastings met ruime cijfers gewonnen: 86-61

Liefst 21 schakers van onze jubilerende club staken afgelopen weekend het Kanaal over (en gelukkig allen weer terug ook) om in een vriendschappelijke schaakwedstrijd de degens te kruisen met de Hastings & St.Leonards schaakclub. Hun voorzitter, dhr. Marc Bryant, verwelkomde Dordrecht met de bekende Britse humor.

(zie foto's onderaan artikel)

Tevens was er gezorgd voor een goed gedekte tafel met typische Britse etenswaren en een 'bierzak'. Nadat teamcaptain Ton Slagboom het schaakboek ‘The Black Lion’, geschreven door erelid Leo Jansen en Jerry van Rekom, had overhandigd kon de strijd in 3 groepen van 7 spelers beginnen.

Toen Hastings de eerste ronde in alle 3 de groepen had gewonnen, werd er gevreesd voor een flinke afstraffing. Zoals vaak was de Dordtse veerkracht weer groot en bleef het bij die ene nederlaag en 1 remise. Onze conditie was zo goed dat de laatste ronde zelfs verpletterend gewonnen werd.

Groep A werd uiteindelijk gewonnen door de Grootmeester Lalic Bogdan uit Hastings, die alleen onze IM Mark Timmermans een remise toestond.

Groep B werd de meest spannende. Van Dordtse kant was Victor Koppelaar de grote uitblinker. De laatste ronde werd uitgehaald met liefst 6,5-0,5.

Groep C werd een ‘walk-over’ voor Dordrecht. Fotograaf Thijs van Hoek won alle 7 partijen en werd daarmee de enige 100% speler van de dag.

De terugreis werd een schitterende toeristische route, uitgestippeld door reisleider Jan Willem Versloot. Er werd al geroepen om Varna....

Foto's Uitwisseling Hastings 2018{gallery}Hastings2018{/gallery}

en klik op Foto's van Thijs Hastings 2018 voor een prachtige impressie