RSB senioren kampioenschap

Afgelopen zaterdag werd het senioren kampioenschap van de RSB gehouden. Iedereen die Abraham gezien heeft, heeft het recht verworven om aan dit bijzonder gezellige toernooi mee te mogen doen. Het toernooi wordt gespeeld in drie categorie├źn. Tussen 50 en 60, boven de 60 met een hoge rating en boven de 60 met een lage rating. Waar de grens tussen de twee 60+ toernooien ligt weet ik niet helemaal, maar dat doet er ook helemaal niet toe.
Dordrecht werd goed vertegenwoordigd:

Anton van Bokhoven, Henk Barends, Jan Willem Versloot, Henk Timmermans en Adri Timmermans (Zie foto van Ab Scheel)

Bij de jonkies speelden van onze vereniging Jan Willem Versloot en Adri Timmermans mee. In 2012 mocht Adri al eens de trofee mee naar huis nemen met Jan Willem op de tweede plek. Vorig jaar visten ze beide net naast het net en ook deze keer kwamen ze ook weer net tekort. Met een half punt achterstand op koploper Ruud Bosch ging Adri de laatste ronde in. Ruud verloor zijn eerste partij van het toernooi terwijl Adri op dat moment een kwaliteit voor stond. De overwinning voor het grijpen, zou je zeggen. Helaas, Theo Orsouw wou niet meewerken. Hij speelde stug door, duwde een paar pionnen naar voren en dwong een blunder af. Ook een nul voor Adri. Hierdoor bleef Ruud alleen aan de leiding en werd de tweede plek gedeeld door 5 man. Op weerstand werden Adri en Jan Willem 2e en derde. Zie de onderstaande foto waar Ruud stevig staat ingeklemd tussen de twee Dordtenaren. Echter wel op het hoogste treetje... (Foto Ab Scheel)

Henk Barends behaalde de gedeelde 8e plek met 4 punten. Anton van Bokhoven werd in zijn groep gedeeld : 18e met 2.5 punt.

In de andere 60+ groep werd Henk gedeeld 8e (overigens met de ons ook bekende Henk Grevenbosch en Paul Wilhelm) met 4 uit 7.

Overall senioren kampioen werd Ben van Geffen uit Moerkappelle. Voor de overige uitslagen verwijs ik graag naar het verslag op de RSB site (klik hier)