VAPRO Geleen trekt zich terug: jammer, maar ook kansen

Zojuist kreeg ik, als teamleider van Dordrecht 1, het bericht binnen dat het team van VAPRO in Geleen zich heeft teruggetrokken uit de tweede klasse D.

Dit is de klasse waarin wij spelen. Hierdoor is het ook theoretisch niet meer mogelijk dat wij dat wij degraderen. Helaas betekent het wel een wedstrijd minder dit jaar omdat wij deze tegenstander nog niet hadden getroffen.

De reden van de terugtrekking wordt niet gegeven, maar het is een drastische stap. Het betekent dat het team, als het doorgaat, in de onderbond in Limburg moet beginnen voordat weer gedacht kan worden aan 3e klasse KNSB.

Voor ons is het niet alleen een teleurstelling. Het betekent dat er zelfs nog wat kampioenskansen zijn. Toegegeven, de kansen zijn niet bijzonder groot, maar toch: 1 punt achter op de koploper. Dit team heeft nog 2 wedstrijden te gaan. Wel tegen de nummers 2 en 4 (wij staan nu 3e). Een zwaar programma dus.

We staan gelijk met Vianen dat echter wel nog een wedstrijd meer heeft om punten in te pakken. Zij spelen nog tegen nummers 1, 5 en 6.

Wij moeten zelf nog tegen de nummers 8 en 9 van de ranglijst. Dat lijkt een wat makkelijker programma, maar de gemiddelde ratings van die teams zijn gevaarlijk dicht bij het gemiddelde van ons team (wij 2104, Paul Keres:2083, HSC Helmond:2084). Toch....in deze competitie is veel mogelijk. Het lijkt de voetbalcompetitie wel.

De volgende thuiswedstrijd stond voor 29 maart op het programma. Tegen: juist ja, Vapro Geleen. Die wedstrijd gaat dus niet door en gaan we op 12 april naar Helmond om daar de volgende (uit) wedstrijd te spelen.

 

Adri