Dordrecht 2 (KNSB) gedegradeerd

Helaas is het Dordrecht 2 in klasse 4G van de KNSB-competitie niet gelukt zich te handhaven. Zelf verloor het nipt van het sterke Sliedrecht 2. De uitslagen van de medegegadigden voor degradatie waren zodanig dat er voor het tweede team geen redding meer was. Soms zit het mee, soms….

 Een uitslag 4-4 tegen Sliedrecht 2 had handhaving betekend, maar het werd 3.5-4.5. Zo zie je maar dat het soms om een half punt kan gaan. Het wedstrijdverloop was als volgt:

Vrij vlot waren de eerste remises behaald.  Peter van Oevelen speelde remise tegen Jerry van Rekom en Marcel Pluijmert deed hetzelfde tegen Wout Boer. Helaas kon Rick Jelier het niet bolwerken tegen de sterke Wim Hokken. Dat was de eerste nederlaag. Vervolgens kon Johan van de Griend een remise binnenhalen tegen de topscorer van het Sliedrechtse team, Kees Wessels. Er had trouwens na een fout van Kees meer in gezeten voor Johan, maar hij zag de winstweg niet. Victor Koppelaar speelde tegen good-old Hans Klein. Hij kreeg een koningsaanval te verwerken, die uiteindelijk toch doorslaggevend was. Helaas moest Victor opgeven. Ondertussen deed Sander Vogelezang wel iets terug door in een goed gespeelde partij te winnen van een van de broers Mensing. Toen waren er nog twee partijen bezig. Piet Pluijmert heeft zich in een toreneindspel lang goed verdedigd. De computer moet uitmaken of het te houden was. Zoals het ging verloor Piet van de andere Mensing. De wedstrijd was toen al verloren. Toen was alleen Kees van ’t Hoff nog bezig. In een bloedstollende eindfase lukte het Kees in de laatste partij de winst te behalen tegen Willem Kuiper.

Zo werd het 3.5-4.5. Dat betekende na bekend worden van de uitslagen in klasse 4G de degradatie.  Volgend seizoen moet het tweede team toch in staat worden geacht weer terug te komen naar de 4e klasse. Laten we het beste ervan hopen.

Johan van de Griend, teamleider.