Dubbelslag voor Mark op de valreep van het nieuwe jaar

Foto Ab ScheelMaandag 30 december was een bijzondere dag voor de kopman van ons eerste team. Rond deze tijd worden er altijd twee razend gezellige snelschaak toernooien gehouden. Het Menno Ploeger herdenkingstoernooi en het Oliebollen toernooi van SC Fianchetto. Vorig jaar behaalde Mark op beide toernooien de titel en het is goed gebruik om je titel dan het volgende jaar te verdedigen. Dit jaar werd dat wat moeilijk gemaakt omdat de toernooien op dezelfde dag werden gehouden.

Gelukkig zat er ongeveer anderhalf uur tussen het eind van het Menno Ploeger en het begin van Fianchetto. Voldoende tijd om van Rotterdam oost naar Rotterdam west te rijden met een tussenstop bij McDonald's. Net als vorig jaar werd het een spannende strijd om de eerste plek. Na 7 ronden stond Eric de Haan op 7 uit 7 en Mark op 1.5 punt achterstand (verlies tegen Jan Evengroen en remise tegen Arie Werksma). In het rechtstreekse duel tussen Mark en Eric verkleinde Mark de achterstand tot een half punt. Eric morste in de laatste ronde nog een halfje tegen Ruitenberg en Mark wachtte zijn kans af en tructe zijn tegenstander in de laatste ronde om naast Eric te komen. Aangezien hier het onderling resultaat gold kon Mark de trofee voor de derde keer (2010, 2012 en 2013) mee naar huis nemen.
Adri deed het verrassend goed. Hij scoorde 6.5 punt en legde beslag op de gedeelde 5e (!) plek in dit enorm sterke veld. Gedeeld 16e werd Victor met een halfje achterstand en Johan en Jan Willem bleven op 5 punten steken (gedeeld 37e).
Hierna dus de verhuizing naar de andere kant van de stad voor Mark, Adri en Johan. Daar aangekomen, bleken ook Lennard, Ben en Marcel rechtstreeks uit Frankrijk te zijn gekomen om hier nog even tot het laatst van een schaakweek te genieten. Ook hier deden de Dordtenaren het goed. Mark prolongeerde ook hier zijn titel (twee titels op 1 dag). In deze finale groep speelden ook nog Dordrecht spelers Ben en Lennard. Een ware machtsgreep dus van Dordrecht snelschakers. De detailuitslagen zijn nog niet gepubliceerd en worden later nog bij dit artikel aangevuld. Uit mijn hoofd weet ik dat Marcel finalegroep 4 won en dat Adri 3e werd in finalegroep 5.
Rik had zich voor de finalegroep 2 geplaatst en Johan speelde zijn finaleronde in groep 3. Kortom, een bijzonder geslaagde missie naar Rotterdam Oost en naar Rotterdam West!