Traditionele oliebollen toernooi met forse Dordtse deelname

Het einde van het jaar is voor veel snelschaak fanaten een prachtige tijd. Vaak worden er binnen twee dagen, en net als vorig jaar zelfs op 1 dag, in Rotterdam bijzonder gezellige en vriendschappelijke snelschaak toernooien gehouden. Dit keer was het maandagavond prijs bij Fianchetto en dinsdagmiddag in Krimpen bij het Menno Ploeger toernooi. Over dit laatste toernooi later nog een stukje.

Tussen de oliebollen, bitterballen, vlammetjes en kipnuggets door werden er tussen de 12 en 14 potjes van 5 minuten gespeeld. Van Dordrecht speelden Mark Timmermans, Rick de Wilde, Lennard den Boer (die eerder die dag al 2e in het Pank Hoogendoorn toernooi was geworden), Marcel Pluijmert, Victor Koppelaar, Joas van Doeselaar en Adri Timmermans mee.

Mark was titelverdediger en in de eerste ronde verliep alles volgens plan. Met 6 uit 6 behaalde hij de finalegroep. Lennard haalde ook de finale groep met een 100 % score in de voorronde. Rick deed het iets minder en vond zichzelf in finalegroep 3 terug, net als Marcel en Victor. Adri had de hoop gevestigd op de tweede helft van het toernooi want de voorronde was dramatisch verlopen. Dankzij wat, met geluk bij elkaar gesprokkelde puntjes mocht hij in groep 4 zijn lijdensweg vervolgen. Helaas laten de uitslagen op de site niet zien in welke finalegroep Joas uiteindelijk terechtkwam.

In de tweede zitting ging het wat stroever bij de kampioen van vorig jaar. Hij verloor niet, maar moest wel 4 remises toestaan. Daarmee eindigde Mark op de derde plek achter Ricardo Klepke (4.5 ptn) en gelijk met Gijs Kamerman (4). Lennard viel met zijn 4e plek net buiten de prijzen. Voor Dordrecht behaalden Marcel en Rik nog een eervolle vermelding met hun 2e en 3e plek in groep 3 plus een versnapering. De overige Dordtenaren hielden aan hun tocht naar Schiedam niet meer over dan een roemloze plek in het leger van de prijslozen. Afijn, het was bijzonder gezellig en er is altijd weer volgend jaar...