We have 598 guests and no members online

De lange mars is begonnen in Wijk aan Zee. Wouter heeft al een toernooizege op zak.

Na Joop, John en Kees zijn Jacques, Iwahn, Johan, Cor, Arie en Henk vrijdag begonnen aan hun lange mars naar volgende week zondag. Dan hebben ze er weer een heel mooi toernooi opzitten. Nu is het voorlopig nog een volle week genieten....Na de tweede ronde hebben de bovenstaande clubleden allemaal al minstens een half punt. Nergens desastreus dus. Cor en Johan hadden misschien op ietsjes meer gehoopt (0.5 uit 2). Arie en Henk hebben 1 uit 2 en Jacques en Iwahn zijn goed begonnen met 1,5 uit 2).

Hans is nog bezig met het journalisten toernooi, met nog 1 ronde te gaan staat hij op 2,5 uit 5. Wouter de Bruin heeft in het begin van de vorige week meegedaan aan een dagvierkamp en was met 2,5 uit 3 ongedeeld eerste!

Een klein uurtje na de overwinning van Henk zat zijn tegenstander nog na te genieten....


Een bijzonder grote delegatie dit jaar in het koude en winderige Wijk aan Zee. Gelukkig zit iedereen lekker dicht op elkaar, dus in de speelzaal is het gezellig. De geur van erwtensoep is nergens in de zaal te ontvluchten. Voeg daarbij het genot van het spelen in een zaal waar tegelijk ook de grootsten van de schaaksport elkaar bestrijden en er ontstaat er een ervaring die al jaaaaren hetzelfde is. Het leuke is ook, dat ook de groten uit het verleden zich achter de barriere staan te kijken naar de huidige schaakhelden. Menig grootmeester volgt de ontwikkelingen op de voet. Zo zag ik de winnaar van het Hoogovens toernooi 1983 Ulf Andersson tussen de drommen mensen staan om een glimp van Magnus, Kramnik, Anand, Caruana etc. te kunnen opvangen.

Maar naast deze grote namen was er ook een groot contingent Dortenaren onder de bezoekers afgelopen zaterdag. Hans Boersma, Adel Omearat, Rik de Wilde, Lemmy Schakel, Mark en ikzelf hebben met volle teugen genoten.

Alle clubleden kunnen overigens de gebeurtenissen op de topborden continue volgen (met commentaar) op de volgende link (Tata Steel Chess) en de resultaten worden ook dagelijks bijgewerkt (Jacques in 3H, Henk in 4D, Johan in 4K, Iwahn in 3E, Cor in 4C, Arie in 4E).

resized_d3100DSC_0144_3449.jpg

Schaak puzzel