Tiental schakers Dordrecht bij Tata chess

Volgens de laatste telling komen tien (!) schakers uit de kring van schaakclub Dordrecht in actie bij het internationale Tata Steel  Chess in Wijk aan Zee. Het schaakevenement tussen de duinen begint 12 januari en duurt - traditioneel - tot de laatste zondag in januari.

Kees van 't Hoff, Johan van de Griend, Henk Timmermans, Arie van Heeren, Jacques Hennekes, Iwahn Apon, Joop de Jong, Wouter de Bruin, Cor Oliemans en Hans Berrevoets staan op verschillende deelnemerslijsten.

Zo speelt Kees, die de Tata trainings-vierkamp vooraf op Dordtse bodem won met 2,5 uit 3, weer weekeind- en dag kampen. Johan v.d. Griend gaat een schaakmarathon spelen. Na de dag-vierkampen (15-17 januari) volgt de tienkamp. Samen met Henk behoort hij tot de vaste gezichten in Wijk.
Volgens de cijfers uit het verleden behoren Iwahn Apon, Jacques Hennekes, Joop de Jong en Wouter de Bruin tot de debutanten. Arie van Heeren en Cor Oliemans keren weer terug bij Tata Chess. Hans Berrevoets doet vanaf 1988 (!) elk jaar mee. Toen opende nog prins Claus het schaken en deed Hans Bohm met succes een aanval op het wereld-duurrecord schaken.  In de traditie van het schaaktoernooi is 2018 dus het tachtigste jaar.

Daarover schrijft de organisatie:

In 1938 werd er voor het eerst geschaakt in de IJmond regio. Dit jaar vieren we alweer de 80e editie van het toernooi. Daarom nodigen we je graag uit om te komen kijken bij het Tata Steel Chess Tournament van 12-28 januari 2018. En kom vooral langs bij het Tata Steel Chess Festival op zaterdag 20 en zondag 21 januari: Neem een kijkje bij de schakers, laat je kinderen meedoen met de Tata - Kids of Steel® Games, luister naar het live commentaar en ontsnap uit de Chesscape Room.

Via de website van het toernooi is natuurlijk goed te volgen, hoe de deelnemers uit de interne competitie van schaakclub Dordrecht zich staande houden. Overigens: ook schakers met een verleden in Dordrecht komen in Wijk aan Zee in actie, zoals Gerard Bons en Pierre Smeets.