We have 877 guests and no members online

Tweede team boekt de eerste overwinning

 

Het jaar 2018 is voor het tweede team goed begonnen. In Gouda werd een ruime overwinning behaald tegen Messemaker 3 (1.5-6.5). Messemaker speelt al weer een paar jaar op een nieuwe locatie. Voor ons was het echter de eerste keer dat we in deze locatie moesten spelen.  Dat hebben we geweten ook.

 

De navigatie gaf aan dat we de eindbestemming hadden bereikt, maar we konden geen gebouw vinden, waar geschaakt werd. Uiteindelijk bleek dat we een smal weggetje moesten volgen naar een bedrijventerrein, waar het denksportcentrum was gevestigd. Daar bleek dat meerdere teamspelers hadden moeten zoeken. Om 20.10 uur kon de wedstrijd beginnen. In de eerste twee uur was er nog betrekkelijk weinig aan de hand. Alleen had Ton Slagboom toen al zijn zoveelste remise gehaald. Volgens Hans Berrevoets zouden de klappen wel in het derde of vierde uur vallen. Dat gebeurde dan ook.

 

Allereerst haalde Victor Koppelaar een regelmatige overwinning binnen. Daarna volgde Ben Sitton, die eerst een kwaliteit won en daarna de partij rustig en gedegen uitschoof. Daarna volgde Hans Berrevoets, die een lopereindspel na een minder goede voortzetting van zijn tegenstander tot winst voerde. Marcel Pluijmert had het geluk aan zijn zijde dat zijn tegenstander mat op de onderste rij over het hoofd zag. De benodigde 4.5 punten waren binnen. Peter van Oevelen had de pech dat zijn tegenstander blijkbaar een goede dag had. Hij liep tegen een terechte nederlaag aan.  Johan van de Griend en invaller Roland van Keeken konden in de rest van hun partijen vrijuit spelen, omdat de overwinning al binnen was. Het kostte nog wel wat tijd, maar zij wonnen allebei redelijk overtuigend.

 

Zo werd een ruime overwinning behaald. Het tweede team is nog niet buiten degradatiegevaar. Na 3 nederlagen is de eerste overwinning wel een positief teken voor de rest van het seizoen!

 

 Johan van de Griend, teamleider

 

resized_d3100DSC_0135_3440.jpg

Schaak puzzel