We have 89 guests and no members online

Dordrecht bekert door in de RSB

In de nieuwe prima speelzaal van Zwijndrecht startte het Dordtse 4-tal weliswaar als favoriet,

maar uiteindelijk werd het een 2-2 gelijkspel doordat alle witspelers wisten te winnen !

Door het afvallen van bord 4 (de meerderheid wilde niet snelschaken) ging Dordt door.

 

Het kostte bekercaptain Ton deze keer aardig wat moeite om het team compleet te krijgen. Liefst 10 (!) keer kreeg hij nee te horen door vele uiteenlopende redenen zoals Wijk aan Zee en verblijf in het buitenland door werkzaamheden. Gelukkig was oud-Zwijndrechtenaar Theo Jiskoot bereid om zijn haard in de Stadspolders een avond op te geven zodat hij tevens als navigator voor Ton kon optreden, wat ook broodnodig bleek. Compleet met Piet (die zijn werk verzet had; hulde) en topscorer Ben op de achterbank arriveerde de Clio, even gehinderd door het voetbal aan de Krommedijk, toch redelijk op tijd. Beginnen op tijd bleek op de club van voorzitter Frank Stoute een ander verhaal, zodat we geduldig koffie leuterend met de vele bekenden rustig bekeken hoe het verder ging. Met bijna een half uur vertraging zaten er dan toch 8 spelers aan de borden.

Onder het toeziend oog van Lennard en Pa de den Boer gebeurde er het eerste 1,5 uur hoegenaamd niets. Bij de Leeuw van Ton is dat normaal, Piet en Ben keken een beetje de kat uit de boom en Theo begon wat positioneel voordeel te krijgen. Helaas vergreep Theo zich in het middenspel en werd daarna keurig uitgetikt door zijn op papier mindere tegenstander.

Om een uur of 11 won kopman Piet keurig in een Franse partij van Martijn Vos en kon Ton zijn hopeloze stelling opgeven. De uiterst sympathieke Ronald van Keeken speelde een dijk van een partij en verbeterde en passant achter het bord een variant uit 1997 van Berend Eikelboom. 

Alle ogen waren met deze 1-2 achterstand gericht op Ben, die Cees van 't Hof eraf moest gooien. Middels een kwal offer deed Ben dat weer met verve in de partij die eindigde met een zelfmat.

Aldus mogen we net als vorig jaar met een 2-2 verder tegen Erasmus. Dat moet kunnen als we maar een zo sterk mogelijk gemotiveerd team op de been weten te brengen. Kom op, SCD !

Ton Slagboom

 

 

 

 

resized_d3100DSC_0148_3453.jpg

Schaak puzzel