We have 1427 guests and no members online

Blamage in RSB Beker

Ondanks een ruim ELO overwicht werd een gedecideerde, terechte nederlaag geleden tegen het goed in vorm zijnde HI Ambacht. Zij mogen het nu opnemen tegen onze vrienden uit Krimpen.

Het punt werd behaald door remises van Hans Berrevoets en Marcel Pluymert. Beide probeerden wat ze konden om hun tegenstanders van 200 ELO minder te verschalken, maar de slot stellingen gaf geen enkel plusje meer. Na overleg met coach Ton, die nog hoopte op een 2-2 en snelschaak, werden de handen geschud.

Ton zelf had een off-avond; hij wist zich in de Leeuw geen raad met de geboden ruimte en besloot, ondanks het bezit van het loperpaar, de stelling dicht te schuiven. Je moet het maar verzinnen. Een vette nul was het gevolg en alle ogen gericht op de nog spelende kopman Iwahn.

Die had in de opening positie voordeel gekregen en besloot met een fraai tactisch schijnoffer van een Paard op c6 winnend voordeel te behalen. Schijn bedriegt dus en na enkele onzorgvuldige voortzettingen werd het eindspel, ondanks 3 pionnen voor een loper, toch verloren.

Volgende week in Waddinxveen zal het gehele tweede uit een ander vaatje moeten tappen...

Losing coach Ton

 

 

resized_d3100DSC_0147_3452.jpg

Schaak puzzel