We have 251 guests and no members online

Sliedrecht, Dordrecht en Pascal zetten Witten Haen traditie voort

De afgelopen 10 jaar had het Den Witten Haen toernooi twee keer per jaar een vaste plaats op de regionale schaakkalender. Na 20 toernooien heeft de organisatie echter besloten er een punt achter te zetten en was het toernooi in februari 2016 het laatste.
Kort daarna hebben bestuursleden van de verenigingen Dordrecht, Sliedrecht en PASCAL de koppen bij elkaar gestoken en gezamenlijk besloten dat er in de toekomst ook weer overdag geschaakt kan worden in de regio. In de herfstvakantie zal Sliedrecht op 17 oktober a.s. het eerste toernooi in de nieuwe cyclus organiseren. SC Dordrecht zal in de kerstvakantie (noteer 27 december alvast in je agenda) het traditionele Pank Hoogendoorntoernooi organiseren en in de voorjaarsvakantie neemt PASCAL het stokje over.

 

De formule van de toernooien zal in grote lijnen gelijk zijn: 7 ronden rapid, ingedeeld in groepen naar sterkte. Iedere vereniging zal de verdere uitvoering naar eigen inzicht invullen. De toernooien zijn voor iedereen toegankelijk, zowel toppers als huisschakers zullen er een plaats kunnen vinden. Ook voor jeugdschakers is het toernooi een mooie gelegenheid om in de vakantie een gezellig toernooi te kunnen spelen.
Zoals vermeld zal dus het eerste toernooi volgens de nieuwe formule plaatsvinden in Sliedrecht, met als naam “Eerste Sliedrechtse Herfsttoernooi”. Het toernooi wordt gespeeld in het thuishonk van SV Sliedrecht, Aktiviteitencentrum “De Havik” aan de Thorbeckelaan 110. Bij de speelzaal en in de directe omgeving is volop parkeerruimte en voor invaliden is er parkeerplaats voor de deur.
Er worden 7 ronden rapid gespeeld en het speeltempo bedraagt 20 min. p.p.p.p. Deelnemers worden opgedeeld in groepen naar sterkte. Deelname kost slechts 5 euro en in de middagpauze zullen er aan de deelnemers broodjes en soep worden verstrekt.
De start is om 10.00 uur en de zaal is open vanaf 9:30 uur. De prijsuitreiking zal tegen 16:30 uur plaatsvinden. Er zijn prijzen in natura voor de eerste 3 per groep.
Aanmelden, bij voorkeur per e-mail, bij Mark van Hulst: wedstrijdleider@schakendsliedrecht.nl o.v.v. rating en vereniging, of eventueel telefonisch: 06-42943348.

resized_d3100DSC_0139_3444.jpg

Schaak puzzel