We have 407 guests and no members online

5 overwinningen en 1 remise in ronde 8 in Vlissingen

Het Dordtsche contingent komt laat op stoom, maar nu was het dan wel goed raak. Mark moest winnen om zijn norm-kansen in tact te houden. dat lukte vrij soepel.

Rick kreeg een stukoffer te verwerken, waarbij zijn tegenstander langdurig druk kreeg op Riks  koning. Maar dat zijn nu juist stellingen waar Rik zo goed is. Hij brak de druk steeds verder af, nam het initiatief en sleepte de wedstrijd binnen. Johan zette zijn partij rustig op, en omdat zijn tegenstander het niet helemaal meer vertrouwde, werd al vroeg tot remise besloten. Lemmy offerde in de opening een pion voor een goede stelling. Langzaam zette ze haar stukken op de juiste plaatsen, drukte door en sleepte het punt binnen. Adri kreeg de gelegenheid een leuke variant in het Slavisch te spelen. Ondanks de 2076 van zijn tegenstander kende hij deze variant niet, besteedde 45 minuten aan de zesde zet en kwam er niet uit. Na nog een (ietwat discutabel) offer ging het helemaal snel, en na 16 zetten was het uit. Kees is ook aan een eindsprint bezig. Hij kreeg een goede stelling, won materiaal en moest het uitmaken met twee torens plus een loper tegen een dame. Dat lukte prima. 5.5 punt uit 6 partijen is een fantastische score.

Vandaag de laatste ronde. Mark kan vandaag zijn IM titel halen. Hij moet dan waarschijnlijk wel winnen van een Duitse WFM. Verder speelt Kees vandaag tegen Pierre Smeets.

resized_d3100DSC_0145_3450.jpg

Schaak puzzel