We have 493 guests and no members online

Lennard weer op dreef in Tsabor. HZ toernooi Zeeland begint vandaag. Merz toernooi volgende week zaterdag

Na een wat mindere schaakweek in Dieren ging Lennard meteen op weg naar het Tsjechische Sabor om daar een internationaal toernooi te spelen. Het begon de dag nadat Dieren eindigde en gaf dus niet veel tijd voor het likken van de wonden of andere pep-talks.

Het was niet nodig. Inspelen tegen wat minder sterke spelers en daarna goed vasthouden. Hij heeft nu 5 uit 7 en dat is natuurlijk prima. Als uw Tsjechisch voldoende is, kunt u e.e.a. volgen op deze link.


De echte oefencampagne voor Mark, Rik, Johan, Adri en Kees begint vandaag. Afgetraind als ze zijn, waarschijnlijk wat oefenpotjes op internet en hier en daar een klein toernooitje, gaan ze beginnen aan het echte grote werk. Zo'n beetje als de eredivisieclubs, die nu toch eigenlijk echt wel klaar moeten zijn voor het echte werk.

Vanavond start het Hoge School Zeeland toernooi en iedereen gaat er met hoge verwachtingen naar toe (denk ik zomaar....) Voor de sterken wacht een speler van vele honderden punten minder. Moeilijk, want ze moeten het toch maar wel even waarmaken. Voor de iets minder sterken, het omgekeerde... Je moet mentaal sterk zijn, om zo'n toernooi te beginnen tegen iemand waartegen je toch maar een paar procent kans maakt. En als dat dan al lukt, heb je morgen helemaal een zware dag.....

Vanavond een partij, morgen twee. Dat betekent dat het toernooi al drie ronden op streek is voor het eerste verslag op de site verschijnt. U kunt e.e.a. ook volgen via deze link.

Als laatste wil ik de thuisblijvers wijzen op het gezellige Merztoernooi dat volgende week zaterdag op het programma staat. Eerder kon u op deze site al over dit snelschaaktoernooi lezen en wat is er nu mooier dan een dagje snelschaken op een terrasje aan een van de mooie Dortsche havens.

resized_d3100DSC_0143_3448.jpg

Schaak puzzel