We have 90 guests and no members online

SCD Bestuursduo TOP bij RSB Rapid

Gisteravond reisden Jan Willem Versloot en Ton Slagboom af naar Rotterdam om aldaar, in het grootste gebouw van Nederland 'de Rotterdam' / hotel Nhow, de krachten te meten met andere bestuurders uit de RSB. Dit rapid toernooi was een prachtig initiatief van Teun Koorevaar als voorproefje op de Tata Steel Chess ronde met Carlsen en anderen de volgende dag aldaar.

 

Ons duo bleek in deze schitterende ambiance in topvorm. Met een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug en uitstekende versnaperingen in de pauze (volgens wedstrijdleider Simon van de Beek 'sigaar uit eigen doos') vermaakten Jan Willem en Ton zich uitstekend. Ze scoorden er ondertussen lustig op los en besloten de avond ongeslagen met totaal liefst 8,5 uit 10 !

Zij stonden alleen remises toe aan de voorzitter van sc Sliedrecht Jerry van Rekom (tsja) en de toernooiwinnaar Henk Ochtman van sc Overschie. Met 4,5 uit 5 moest Henk alleen Jan Willem naast zich dulden, maar kon de eretitel 'Rapid kampioen van de RSB' behalen op WP. 

Jan Willem werd dus 'runner-up' en bevestigde zijn goede optreden van de avond daarvoor tijdens onze eigen super gezellige snelschaak avond. Ton werd vierde met 4 uit 5, een gedeelde plek met Philip Westerduin en de kopman van sc Sliedrecht, Peter van de Berg. Het kon niet veel beter.

Teruglopend naar de auto langs de schitterende skyline van Katendrecht (Jan Willem kent de buurt als zijn broekzak ?!) met beide een fles wijn 'Avondrust' onder de arm voor het thuisfront, was een big smile op beider gezichten er niet meer af te vegen. De oudjes kunnen het nog ....

Ton Slagboom

 

 

 

resized_d3100DSC_0134_3439.jpg

Schaak puzzel