We have 633 guests and no members online

Hogeschool Zeeland Toernooi - deel 4

Woensdag was, over het algemeen genomen, een goede dag voor ons groepje: Mark wederom remise tegen GM Semcesen (2489), na een partij waarin beide spelers achteraf het gevoel hadden dat de ander steeds ietsjes beter had gestaan. De waarheid zal in het midden liggen. Vandaag wacht een naam uit het roemruchte sovjetverleden: GM Oleg Romanishin (2509). Ze spelen op een livebord: nummer 7.

Na een heel kort partijtje van 19 zetten tegen Christiaan Polster (1772) heeft Rik in de 7e ronde te maken met een piepjonge Thomas Beerdsen. Deze 16 jarige heeft inmiddels al een rating van 2282 en lijkt nog lang niet aan zijn top te zitten.

Johan van de Griend won gisteren na een rustige partij waarin hij zijn stelling langzaam maar zeker naar een winst voerde tegen Halana Vlaming (1780). Nu mag Johan op tafel 71 het opnemen tegen Robert Freer (1854).

Kees van 't Hoff speelde een fantastische aanvalspartij, die ik hier graag nog een keertje publiceer. Zijn tegenstander Dick Hummel, toch ook geen koekenbakker met 1942 en daarmee toch bijna 200 punten meer dan Kees, werd vanaf zet 1 bij de keel gegrepen. Toen ik, na een half uurtje spelen, een rondje langs de borden deed, zag ik dat Kees al driekwart van het bord onder controle had.

Een tijdje later zag ik een bord dat helemaal in brand stond, maar dan wel alleen aan de zwarte kant. Kees had net een klassiek offer van een toren op h7 gebracht en zijn tegenstander zat lang na te denken. Ik heb zelf ook lang staan te kijken, maar ik zag echt geen enkele redding meer. Helaas moest ik zelf weer naar mijn bord en heb niet gezien hoelang het daarna nog heeft geduurd, maar uiteindelijk won Kees. Maarja, noblesse oublige, dus nu staat de partij Sven Stange (2137 en de zoon van oud-dordrecht speler Wim Stange) tegen Kees van 't Hoff op het programma. Kom op.... je kunt het!

Adri mocht proberen tegen Sophie Welling (1633) zijn blazoen iets op te poetsen. Het werd een typische Adri Timmermans overwinning: Goed uit de opening, dan wat slordigheden in het middenspel waardoor Adri slechter komt te staan, maar dan rommelen en uiteindelijk toch winnen. Het ging maar net goed, maar daar kijkt na het toernooi niemand meer naar. In de zevende ronde is de tegenstander Marcel Krosenbrink (1953).

Jan sulman ging ten onder tegen Dick van der Klis (1941) na een toch redelijke stand in het vroege middenspel. Tegen David de Feijter (1525) moeten weer kansen liggen.

Al met al dus een goed resultaat: 4.5 uit 6. Kijken hoe het er na vandaag uit ziet.

resized_d3100DSC_0148_3453.jpg

Schaak puzzel