We have 183 guests and no members online

Hogeschool Zeeland Toernooi - deel 3

Dinsdag was een dag met wisselende resultaten.

Op het 5e live-bord speelde Mark een spannende partij tegen Erik van der Doel (2554) en scoorde wederom remise. Met 4 uit 5 mag hij het in de 6e ronde opnemen tegen zijn derde GM: Daniel Semcesen (2489) uit Zweden.

Rik kon er gisteren niet bij zijn en daarom speelt hij nu op bord 46 tegen de Duitser Christian Polster. Deze 14 jarige heeft nog maar 1772 ratingpunten maar kan gevaarlijk zijn. Hij won al twee keer van een 2000+ speler.

Johan verloor gister van Robin Wuytens (1692). Hoe dat tot stand kwam heb ik niet gezien want op het moment dat ik in de zaal ging rondkijken waren Johan, Jan en Kees al op huis aan. In ieder geval wordt het voor Johan tijd om het toernooi een beter aanzien te geven. Hij kan dat beginnen met zijn volgende partij tot een goed einde te brengen: met zwart tegen Halana Vlaming. Deze 17 jarige Nederlandse heeft een rating van 1780 en heeft al twee remises op haar naam staan tegen 1900+ spelers.

Adri is bezig met een matig toernooi. Na drie en een halve leuke partij aan het begin tegen sterke tegenstanders stond de teller nog maar op 1. Daarna werd de vierde partij ontsiert door een blunder van de eerste orde en ook de 5e partij tegen Andre van der Laar (1621) werd ontsiert door een fout van de buitencategorie. Gelukkig was mijn tegenstander nog steeds onder de indruk van mijn winst in de eerste ronde en bood hij remise aan. Dankbaar werd dit aanvaard. Nu de zesde ronde tegen Sophie Welling (1633). Een oude (nou ja, ze is 25 jaar) bekende uit een vorige editie. Helaas is de uitslag daarvan niet meer bekend.

Kees doet het daarintegen fantastisch. Harry Boerkamp (1969 !) moest dit keer het onderspit delven. Kees heeft nu 2.5 punt met een heel zwaar programma. Op naar Dick Hummel, de vierde 1900+ speler op rij.

Jan Sulman speelde tegen Maarten de Vleeschauwer (1989). Dit keer geen Leeuw zag ik vlak na de opening, maar hoe het verlies tot stand kwam heb ik niet kunnen volgen. Feit is dat Jan nu met 2 punten tegen Dik van der Klis (1941) mag aantreden.

 

 

resized_d3100DSC_0140_3445.jpg

Schaak puzzel