We have 183 guests and no members online

Hogeschool Zeeland Toernooi 2014 - deel 2

Mark speelde een spectaculaire partij op een live bord tegen een Indiase grootmeester met een rating van 2503. De partij was een Siciliaan, waarbij Mark heel vroeg een pion offerde voor langdurige druk. Meerdere malen ging de Indier de denktank in en verspeelde zeeen van tijd. Hier en daar verloor hij ook nog een pionnetje zodat Mark in de eindstand ruim een uur en een pion meer had. Alleen zat er niet meer dan remise in. Toch een heel mooi resultaat en in de vijfde ronde mag Mark weer op een live bord spelen. Dit keer bord 5 met wit tegen GM Erik van der Doel (2554).

De partij van Mark is te volgen vanaf 18:30 uur op de site van het toernooi: http:\\www.hztoernooi.nl

Rik won op regelmatige wijze zijn partij van Jacques Huiser. Die begroef vrijwillig tijdelijk een loper op b2, maar dat tijdelijk ging over in "gedurende de gehele partij". Met in feite een loper meer speelde Rik het resoluut uit. Helaas is Rik in deze vijfde ronde afwezig.

Johan van de Griend speelde tegen FM Eugene Rebers, die in de tweede ronde Adri al op een nul had getrakteerd. Veel beter ging het Johan ook niet af. Een nul was het resultaat. In de vijfde ronde gaat Johan het opnieuw proberen. Dit keer tegen Robin Wuytens (1693).

Adri is qua punten de hekkesluiter van het Dordtse contingent. Gisteravond ging het eigenlijk best goed, tegen Auke van der Heid (2186), maar een afschuwelijke blunder verziekte alles. Adri speelde nog wat door, maar had de nul al geaccepteerd. In de vijfde ronde treft hij Andre van der Laar (1621). Het wordt nu dan toch tijd voor een opvolging van de prachtige overwinning uit de eerste ronde.


Kees van 't Hoff verloor van Samuel Verbruggen. Helaas heb ik over zijn partij heb ik geen bijzonderheden. Volgende ronde is wederom geen makkie voor Kees. Dit keer wacht Harry Boerkamp, met alle 1969 ratingpunten die hij meebrengt, op Kees. Tot nu toe heeft ook Kees een bijzonder waar programma te verwerken gekregen.

Als laatste in dit rijtje won Jan Sulman een partij met de Witte Leeuw van Ruud Nieuwenhuis ondanks de 141 ratingpunten achterstand. Een heel mooi resultaat. Als troost mag hij vanavond spelen tegen Maarten de Vleeschauwer (1989). Ik ben benieuwd of we vanavond een Zwarte Leeuw te zien krijgen.

resized_d3100DSC_0141_3446.jpg

Schaak puzzel