Tweede ligt uit de beker

Het tweede team is er niet in geslaagd om voor de 2e keer achter elkaar de halve finale van de RSB beker te halen. In en tegen Krimpen werd een 1,5-2,5 nederlaag geleden, waarbij we eigenlijk ons zelf de das omdeden.

Op papier was de strijd gelijkwaardig en dat bleek ook al snel op de borden, waar veelal een bedachtzaam schaak te zien was. De eerste waar wat gebeurde, was bij kopman Piet Pluymert.

Na een goede Leeuw opening tegen Joop Huyzer leek Piet een sterk Paard op g3 te gaan zetten, maar helaas zette enkele onnauwkeurige zetten zijn stelling direct om in een verloren partij.

Ondertussen was Ben Sitton zijn remise geaccepteerd door Henk Grevenbosch in een volkomen symmetrische stelling. Daarna bleven de wit spelers van Dordt over om een potje te winnen.

Ton Slagboom had wel wat spel tegen Hans van Nieuwenhuizen, maar die speelde secuur tegen een geïsoleerde pion van Ton en werd het evenwicht nergens verbroken. Geen echte verrassing!

Bleef dus Victor Koppelaar over om te proberen ijzer met handen te breken tegen zijn jeugdige getalenteerde tegenstander en dat bleek allengs minder te lukken, zodat ook hier de vrede getekend werd. Helaas voor Victor en zijn 3 lotgenoten dus geen herkansing met snelschaken.

Zo kwamen we vroeg aan de bar terecht met onze Krimpense vrienden, alwaar de oude knarren het veel over pensioen hadden . Uiteraard wensen we Krimpen veel succes gewenst tegen CSV.  

Grappig was dat op dezelfde avond ons vijfde daar speelde en een dag later beide derde teams elkaar troffen. De gezamenlijke uitslag van die 3 wedstrijden werd 5-15 voor Krimpen, ofwel slechts 25% voor ons !?

Er zijn clubleden die zich voorlopig niet meer durven te vertonen in het Krimpense...

Bekercaptain Ton Slagboom

 

resized_d3100DSC_0145_3450.jpg