Dordrecht 1 is uitgebekerd: 3-1 verlies tegen sterk Eindhoven

Afgelopen dinsdag speelde ons eerste in de derde ronde van de KNSB beker tegen Eindhoven 1. Twee maanden geleden wonnen we nog. Dit keer was het moeilijker.

In tegenstelling tot sommige andere bekerteams, kwam Eindhoven met een fors sterk team. 3 titelhouders + Jos Sutmuller. Ga er maar aanstaan. Wij speelden met Mark, Rik, Lennard en Piet. Het werd een lange avond waarin wij zeker niet kansloos waren, maar waar Eindhoven wel steeds het beste van het spel had. Eindhoven had een tactische opstelling gekozen. Nou ja, bij een tactische opstelling denk je meestal aan het opofferen van een speler aan het hoogste bord om winst op de overige borden te halen. Inderdaad speelde Bas van de Plassche (2390) niet op 1 maar op 2 tegen Rik. Luuk van Kooten trad aan tegen Mark. Hij heeft een rating van 2353, dus misschien moeten we het concept van een tactische opstelling nog eens aan de Eindhovenaren uitleggen. Veel mogelijkheden tot opoffering hadden ze overigens niet want Jos Sutmuller (2170) speelde op 3 en Julien Solier (2236) nam het laatste bord voor zijn rekening.

Laat op de avond, maar wel als eerste, verloor Piet van Julien Solier, na een lange strijd waarin hij weinig kansen had kunnen creeeren. Als tweede verloor Mark. Hij speelde een mooie partij, maar overzag dat aan het einde van een combinatie zijn tegenstander wél kon slaan met de gepende loper omdat dat slaan was met schaak. Mark gaf meteen op. Rik stond wat minder, maar de stelling was zeer gecompliceerd. Hij nam daarom het remise aanbod van Bas aan en daarmee was de uitschakeling een feit. Lennard had een principieele partij gespeeld, maar was langzaam maar zeker in de verdrukking gekomen. Het eindspel moet verloren zijn geweest, maar behendig greep Lennard de remise kans die Jos Sutmuller hem bood. Daarmee was de eindstand 3-1 bereikt.

Eindhoven bekert door: geluk gewenst!


Wilt u nog weten wat Eindhoven erover schreef: klik op deze link

resized_d3100DSC_0135_3440.jpg