Dordtenaren weer veilig thuis na een prachtig TATA toernooi

Onze matadoren zijn weer thuis. Na 10 dagen zware strijd zit het TATA Steel toernooi er weer op. Dit jaar deden Jacques en Iwahn mee in de derde klasse. En de rust en ambiance was kennelijk een extra impuls voor Jacques. Hij scoorde 6 uit 9 met 4 overwinningen en een TPR van 2110! De tweede plek komt hem ruim toe.

Ook Iwahn speelde een heel mooi toernooi, dat werd afgesloten met een klinkende mataanval en een vol punt. Hij eindigde op de vierde plek met 5 punten. 2 overwinningen, 1 nederlaag en 6 remises en een TPR van 2006. In groep 4 speelde Johan uiteindelijk een goed toernooi. Hij begon moeizaam met 0.5 uit 2 won daarna nog 2 keer en verloor er een en eindigde met 4 remises. Een gedeelde 3e plek met 50% was zijn deel met een TPR van 1907. De rest van de spelers kwamen iets minder goed uit de verf en moesten het met een aantal hoogtepunten stellen. Zo was de overwinning van Arie in de laatste ronde een uitstekende. Cor behaalde 3.5 punt en werd 8e met een TPR van 1779 (8e in groep 4c). Ook Henk verzamelde 3,5 punten met een TPR van 1786 (8e in groep 4D) en Arie had 4 punten. Arie hoeft daardoor, met een 6e plek, niet bang te zijn voor een plek in de 4e klasse van het toernooi van 2019. Hij behaalde een TPR van 1816.

Drie keer ben ik gaan kijken en het was drie keer een waar schaakfeest. Hoe moet het zijn om daar aan mee te doen? De bovenstaande hoofdrol spelers weten het.... Maar nu weer gewoon terug naar de realiteit. Voor velen wacht komende week alweer een normale competitie wedstrijd. Wat Henk en Arie betreft hoop ik dat het voldoende inspiratie heeft gegeven voor een puike prestatie aanstaande dinsdag als we een stap in de goede richting naar het kampioenschap van de 2e klasse kunnen maken