12e Hoogendoorntoernooi zit erop

Met 48 deelnemers waren er iets minder deelnemers dan vorig jaar, toen Schaakclub Dordrecht voor het eerst de organisatie op overnam. De gemiddelde rating was echter nu wel duidelijker hoger.

De glorieuze winnaar van vorig jaar, Frans Konings, viel niet in de prijzen o.a. door een nederlaag tegen Niels Mijnster uit Sliedrecht. Die haalde de 3e prijs op uit handen van wedstrijdleider Anton de Maertelaere. Tweede werd zeer verrassend huisschaker Sander van Noort, inderdaad zoon van Wim.

 

Marc Clijsen uit Tilburg (Stukkenjagers) won het toernooi, ongeslagen & breed lachend, met 6 uit 7.

Naast hem afgebeeld staat de winnaar van de Winst/Verlies lijst en wel onze eigen lid Bert Dobber; hij  eindigde zelfs in de Top 10 van het toernooi. Dat lukte ook Victor van Blommesteijn en de in topvorm verkerende John van de Laar trouwens, beide met een prima 5 uit 7. Speciale vermelding verdient ook de 50% van Bertus van Manen.

De jeugdige Dana Verheij van Klimop won de ‘Klapper’ door clublid Hans Schreuder te verslaan.

Tevens waren er nog 4 waardebonnen prijzen voor nummers 11-21-31-41. Arjan van de Leij haalde de 1e op tot vermaak van enkele toeschouwers, huisschaker Antoine Verhoeven de 2e, Pim Kleinjan de 3e en de laatste was voor onze grote Papendrechtse vriend, inderdaad Jack de Ruyter.

Ook de rode lantaarn, trouwe huisschaker René Kooijmans, ging niet zonder lege handen naar huis.

     
                Toernooi winnaar Marc Clijsen

  
              Trotse Bert Dobber


                   Dana Verheij

 

Toernooiorganisatie,

Ton Slagboom

Kees van ’t Hoff

 

Anton de Maertelaere                                                                                              Dordrecht, 28-12-2017