De jeugd heeft een goede seizoenstart

Op de afgelopen ALV is de jeugd uitgebreid aan bod gekomen. Daarom willen we als jeugdleiders iedereen op de hoogte houden over het reilen en zeilen van onze jeugd. Er is namelijk veel positief nieuws. Ten eerste het aantal jeugdleden. Er zijn een aantal kinderen bijgekomen. We hebben nu ongeveer 19 jeugdleden.
In het jeugdleiding team hebben we versterking van Erwin van Wingerden voor de stap 2 lessen.

Dit helpt veel bij de kwaliteit van die les. Door de groei in jeugdleden is stap 1 nu ook gegroeid. We hebben bij de ouders al een vraag uitgezet voor hulp bij deze les, maar mocht je het leuk vinden om hier (af en toe) te helpen, dan zou dat fantastisch zijn.
Ook nieuws op het front van competities. Onze vrienden uit Sliedrecht hebben het initiatief genomen om een regionale jeugdviertallencompetitie op te zetten. Hier hebben we twee viertallen voor ingeschreven, op vrijdag 20 oktober is de eerste speelavond en gaan we met de jeugd op pad. Er zijn dit najaar nog twee speelavonden in Sliedrecht. Als dit alles een succes wordt smaakt het natuurlijk naar meer. Wellicht kunnen we als Dordrecht gastheer zijn van een tweede viertallencompetitie in de lente van 2018. De kinderen zijn van tevoren al enthousiast over deze competitie, omdat ze het leuk vinden om in teamvorm de krachten te meten met kinderen van andere verenigingen.
Aan de bovenkant van de jeugd is er ook nieuws, Mayhan Shirali is namelijk begonnen met het meespelen bij de senioren. Mayhan is geboren in 2007, maar heeft ondanks zijn jonge leeftijd al twee jaar alle jeugdcompetities gewonnen. Het zou dus maar zo kunnen dat je binnenkort ook de Dordtse schaakjeugd treft aan de andere kant van het bord.

Wouter de Bruin