Dordrecht 2 geen Kampioen

Hoewel Dordrecht 2 de laatste wedstrijd in Overschie keurig met 5-3 won en het feestje gevierd werd, kwam thuis al snel het bittere nieuws op de RSB-site: Jan Willem was volgens de RSB niet speelgerechtigd. Aldus werd de uitslag gewijzigd in 4-4 en waren we plotseling geen kampioen.

In afwachting van het beroep dat Schaakclub Dordrecht in gaat dienen toch maar een verslag van onze 8 matadoren, die zonder verliespartij een prima teamprestatie neer hebben gezet.

Coach Ton had als eerste de remise op het bord, wat een verrassing. Beide namen geen risico.

Teamcaptain Johan gaf het goede voorbeeld door heel snel een gewonnen stelling op het bord te krijgen, die hij met vaste hand gedecideerd naar winst voerde. Er wordt gefluisterd dat er tijdens zijn operatie iets als narcose is toegediend...?!  Hierdoor mocht Sander in volkomen gelijke stand remise geven en keken we even hoe de witspelers Iwahn en Marcel hun mindere stellingen zouden behandelen. Dat deden ze beide voortreffelijk en ook zij haalden de remise binnen.

De resterende partijen van Jan Willem, Victor en Ben stonden allen beter en plots had Jan Willem de winnende zet op het bord. Met de remises van Ben en Victor, die het nog even probeerde met zijn pluspion in het toreneindspel, kwamen we dus op die fraaie 5-3 uit.

De 2 winnaars genoten zo van hun overwinning, dat de Clio van Johan half Rotterdam gezien heeft en we pas s'nachts thuis kwamen. Daar wachtte ons de onthutsende ontnuchtering.

Coach Ton

NB. Intussen heeft de geschillencommissie van de RSB het beroep van schaakclub Dordrecht ongegrond verklaard en de definitieve uitslag s derhalve 4-4.