Update: Twee clubgenoten in tienkampen in Beverwijk; een topscore in een Dagvierkamp

Het TATA schaaktoernooi is alweer halverwege. En naast fantastische partijen bij de top-grootmeesters zijn er de vele vele neventoernooien zoals de dagvierkampen

en de tienkampen. Van onze club deed Arie van Heeren mee aan de dagvierkamp. Dat het met Oom Arie kwaad kersen eten is, als hij achter het schaakbord zit bleek wel uit de prachtige eindoverwinning met 3 uit 3! Gefeliciteerd! Het gerucht gaat dat Arie inmiddels overweegt om van carrière te wisselen en professional schaker te worden. Het gerucht kwam niet uit een erg betrouwbare bron moet ik erbij zeggen (de redactie heeft het zelf verzonnen).

Henk en Johan hebben zich ook achter de borden begeven. Henk is te volgen op de website van Tata (deze link) en Johan via deze link. Henk staat op 1 uit 2, Johan moet nog op gang komen (0 uit 2). Maar ik waarschuw zijn tegenstanders....als Johan getergt is, kan er van alles gebeuren....

Update woensdag avond: Na de goede start van Henk (2.5 uit 4) is de klad er een beetje ingekomen. De laatste twee ronden gingen verloren en is hij net onder de 50% gezakt. Johan was al niet al te best begonnen en heeft dat helaas doorgezet. Na een kleine opleving in de 4e en 5e ronde, waarin hij 1.5 punt scoorde was daar vandaag weer een nederlaag. Inside information vertelt dat hij in deze laatste ronde erg veel pech had, maar ja... aan het eind is er alleen maar de ranglijst.

Morgen een vrije dag. Kunnen de heren zich prepareren voor de eindsprint. Er wachten nog 3 loodzware partijen en ze kunnen beide nog op 50% eindigen! Zet hem op!