Prachtige zonnige zondag

Afgelopen zondag tijdens het evenement Dordt Fit bemande Schaakclub Dordrecht een markkraam op de Sarisgang. Het werd een schitterende middag, niet alleen door het mooie weer maar ook door de vele aanloop van jong tot oud vanaf het prille begin tot het opruimen van de (3) borden, stukken en klokken.

 

Rick Jelier mocht om even na 12 uur de spits afbijten. Hij trof het gelijk, want de jongedame uit Roosendaal bleek aan het NK meegedaan te hebben.... Even later schoven Wouter de Bruin en Jacques Hennekes aan. Ze hadden hun handen meer dan vol en hadden amper tijd om hun lunchpakketten te verorberen cq de nadorst te lessen. Jacques was bovendien niet te beroerd om cameraman Fokko van RTV Dordrecht snedig van repliek te dienen op de vraag: 'Is schaken wel een sport?'. In de namiddag schoven ook de 'kroegtijgers' Edward en Lennarth aan; bovendien zagen we o.a. Johan v.d. Griend, Gerard Braat, Hein v.d. Wal en Klockelaer Kok Kraaijeveld aan de kraam verschijnen voor een potje (praat danwel schaak). Allen bedankt voor hun komst.

NB: Complimenten van ons aan de organisatie (Zoë en Ifor) en de winkeliers voor dit prima initiatief. Hieronder het mooie bericht dat zij stuurden:
 
''Gisteren een zeer geslaagde, eerste editie, van Dordt Fit gehad. We willen u ontzettend bedanken voor de aanwezigheid en gezelligheid. 
We hopen u volgend jaar ook weer te zien voor de tweede editie van Dordt Fit! Uiteraard zijn er filmpjes gemaakt, hier de linkjes ernaartoe'':