×

Fout

Table 'timmerma1scdjoomla.#__sigplus_image' doesn't exist

Kroeglopen in Delft

resized d3100DSC 0009 9167Kroeglopen in Delft is ook gezellig, zeker op een mooie Pinksterzondag met een paar schaakstukken en goede vrienden erbij. Vorige week zondag was het weer zover. Vroeg in de morgen, zeker voor een zondag, vertrokken zes Dordrecht spelers richting Delft. Met de trein, want het heet niet voor niets een Kroegloper-toernooi.

Voor wie de formule niet kent: Je speelt in paren. Er worden zeven ronden Zwitsers gespeeld waarbij een aantal kroegen in de stad hun terrassen beschikbaar stelt, waarop dan een paar wedstrijden kunnen worden gespeeld. Via je mobieltje geef je de uitslag door (en als je zelf geen mobieltje hebt, of geen zin hebt die mee te nemen..., dan is er altijd wel iemand te vinden die helpt). En ook via je mobieltje krijg je te horen tegen wie en in welke kroeg je de volgende ronde speelt. Zeer belangrijk onderdeel hierbij: zorg dat je de stadskaart niet kwijt raakt waarop staat welke kroegen meedoen en waar ze zitten. Je hebt dan een kwartiertje om lekker door de stad naar de volgende kroeg te slenteren. Overal kom je collega schakers tegen. Heeeeel erg leuk. Teamsamenstelling wordt geheel vrijgelaten, en de indeling is dan ook Zwitsers op rating, waarbij de rating het gemiddelde is van de twee spelers. Enige eis... hoogste ratinghouder op bord 1.

En het leuke is dat er 92 teams meedoen. Hoogst gerate team: Arthur Pijpers (2448)-Edwin van Haastert (2438), laagst gerate team Kasper Keizer (1000)-Sander Tensen (1000).

Zo gaan Mark en Rik al jaren als team naar dit supergezellige toernooi en ook Adri en Thijs zijn hier vaste team-maatjes. Dit jaar gingen ook Otto en Teus mee, en als ik de signalen na afloop bij de Italiaan goed heb geinterpreteerd, is dit niet voor de laatste keer geweest. Bere gezellig...

Mocht u geinspireerd zijn, dan zijn er meerder kroeglopers toernooien op de kalender te vinden. Zelf ga ik ook bijna elk jaar naar het Kroegloper-toernooi in Leiden. Meestal in het eerste weekend van september, wanneer de vakantiesfeer er nog steeds goed inzit, de terrassen meestal goed vol en het schaakseizoen voor de deur.

Oh, ja en dan nog even de uitslagen:

Mark en Rik deden dit jaar tot de laatste ronde mee voor het eremetaal, maar werden door een 2-0 nederlaag in de laatste ronde ver teruggeworpen. Ze eindigden op een gedeelde 14e plek met 9 punten.

Otto en Teus deden het prima met een 55e plek met 6.5 punt en Adri en Thijs lieten hier en daar wat te veel punten liggen voor een mooie eindrangschikking, de gedeelde 72e plek was hun deel met 5.5 punt. Maar dat het niet aan de inzet heeft gelegen is wel te zien aan de onderstaande foto van Thijs in opperste concentratie.

 Foto's Kroegloper toernooi Delft 2018{gallery}KroegloperDelft2018{/gallery}