Kerstrapidtoernooi

Ook dit jaar houden we vlak voor de kertsvakantie weer een kerstrapidtoernooi. Op dinsdag 18 december spelen we 5 ronden Zwitsers in één groep. Het speeltempo is 10 minunten met een bedenktijd van 10 p.p.p.p. én 3 seconden per zet. Het bestuur zorgt weer voor een paar feestelijke prijzen. Je hoeft je niet speciaal op te geven voor het toernooi, maar zorg er wel voor dat je op tijd op de club bent. We zijn van plan om kort na 8 uur te beginnen met de eerste ronde.

EK Blitz 2018, Skopje: Vader en zoon op avontuur

SkopjeByNightOp de ochtend van de laatste dag van het EK Snel- en Rapidschaak van 2018, een korte bijdrage.  Het snelschaken is afgelopen, zoals al eerder gemeld, maar gisterochtend begon het tweede deel van het toernooi: Het Rapid toernooi. 15 minuten per zet plus 10 seconden.

De gigantische speelzaal (zie foto bij het vorige artikel) was voor de gelegenheid nog eens uitgebreid met zo'n 25 meter zodat er een speelzaal ontstaat met een vloeroppervlak van ongeveer 75 bij 25 meter! We spelen er met net onder de 400 spelers aan echt ruime tafels. Ik ga vandaag proberen een filmpje te maken van op het moment dat de partijen beginnen om een indruk te geven hoe massaal dit is.

Lees meer: EK Blitz...

RSB-2 op stoom

Gisteravond vertrok een gemotiveerd tweede naar het leuke Kralingen om aldaar de strijd aan te binden met rode lantaarn drager Onesimus. De meesten beginnen dan gelijk over 'o ja, op die boot'. Dat blijkt verleden tijd, want ze spelen in een prima schoolgebouw met 2 dames die het keukentje verzorgen.

Het werd een spannende strijd, waarin de dappere Onesimussers pas laat op de avond onder de druk van Dordrecht bezweken: ietwat geflatteerd 6,5-1,5.

Lees meer: RSB-2 op...

EK snelschaken in Skopje, belevenissen van een voorntje in een haaientank

20181205 200152De afgelopen week stonden voor Mark en mij in het teken van het Europees Snelschaakkampioenschap 2018. Meestal ergens gehouden in het voormalige oostblok en ook deze keer werd daarop geen uitzondering gemaakt. Plaats van handeling: Hotel Alexandar Palace, Skopje, Macedonie. Afgelopen dinsdag al op reis gegaan, want we moesten woensdagavond op tijd zijn voor de opening van dit evenement.

Lees meer: EK...

Dordrecht 2 (KNSB) verliest weer

Na het fraaie verlag van Adri over het 3-5 verlies van ons vlaggeschip heeft captain Johan ook zijn best gedaan om dezelfde nederlaag te beschrijven voor het KNSB-2 team. Wat mij betreft met verve en opgeheven hoofd gedaan:

Lees meer: ...

Weer nieuwe winnaars Snel & Rapid

Mede dankzij het spelen van de RSB beker in het Atelier door ons kwartet azen (gewonnen van DWD) en het afreizen van Mark Timmermans (met Pa) naar een internationaal toernooi, kregen wederom anderen een kans om de rondetitel te grijpen. Dat werd bij het snel, na enkele correcties van WL Henk, de ontketende Victor Koppelaar en bij het rapid de ongenaakbare en nog steeds verbaasde Gerben van der Weert. Zie verder voor de standen/uitslagen:

Lees meer: Weer...

Black Saturday in de Crabbehoeve: D1 verliest 3-5

De hele week werd ieders mailbox bestookt met de Black Friday reclames. Vele middenstanders organiseren een, uit Amerika overgewaaide, uitverkoop op die laatste vrijdag van november en plakken er het weekend ook nog aan vast. Schaakclub Dordrecht deed ook mee. Door een enorme misgreep, vlak na de opening, gaf Mark geen korting, maar zelfs een groot cadeau aan Zuid-Limburg 2. Een vol stuk en meteen ook de partij (0-1). Het veranderde de dynamiek van de wedstrijd. Een beetje zoals Feyenoord, die in dé topper al vroeg in de wedstrijd met 10 man moet spelen....

Lees meer: Black...

KNSB teams verliezen thuis

Voor het eerst speelde beide KNSB teams samen in de Crabbehoeve (de vorige thuiswedstrijd werd in het Postiljon gespeeld). Onder het goedkeurend toeziend oog van Mascha en onder leiding van WL Anton was het een gezellige drukte. Helaas behaalden beide teams geen matchpunten. Onze felicitaties voor de bezoekers uit Limburg en Utrecht, die beide met een 5-3 overwinning huiswaarts keerden. De captains Adri en Johan zullen zoals gebruikelijk z.s.m. de verslagen op de site zetten. Hieronder alvast de individuele uitslagen.

Lees meer: KNSB...