5e Marz Snelschaaktoernooi op 18 augustus

In deze clubavond loze tijden kunnen wij schakers uitzien naar de toernooien in deze periode. In onze eigen stad wordt op 18 augustus het 5e Merz Snelschaaktoernooi gespeeld. Schijf je in, voor je het weet zijn de 48 plaatsen ingenomen!
Hieronder de details:

Het 5e Merz snelschaaktoernooi zal plaats vinden op zaterdag 18 augustus op in café restaurant Merz te Dordrecht

Opzet:

Dit jaar kunnen er maximaal 48 deelnemers zich inschrijven. Het aantal deelnemers worden in een A en B groep verdeeld  Met 45 deelnemers of meer worden er in 3 groepen gespeeld! Als de weergoden ons gunstig gezind zijn zal er deels op het terras geschaakt worden.

Adres en aanvang:

Café Restaurant Merz
Korte Kalkhaven 3
3311JM Dordrecht
Zaal open: 10:00
Uiterlijk aanwezig: 10:45
Slot: 17:00
Speeltempo:
5 min p.p.p.p.

Lees meer: 5e Marz...

Extra clubblad over Hastings beschikbaar

Een leuke verzameling verhalen en ervaringen van de 21 schakers die op 5 mei 2018 onze vrienden uit Hastings zo verpletterend hebben verslagen is te vinden in het nieuwe clubblad dat via deze link is te openen.

Veel leesplezier

Prachtige zonnige zondag

Afgelopen zondag tijdens het evenement Dordt Fit bemande Schaakclub Dordrecht een markkraam op de Sarisgang. Het werd een schitterende middag, niet alleen door het mooie weer maar ook door de vele aanloop van jong tot oud vanaf het prille begin tot het opruimen van de (3) borden, stukken en klokken.

Lees meer: ...

Weer topavond met Mark (nu met foto's)

SimulMarkJuni2018 1

Gisteravond trad kampioen Mark Timmermans aan in de traditionele simultaan tegen 25 man. Dat was 5 minder dan vorig jaar, volgens de kenners op het terras van de Crabbehoeve vanwege het WK voetbal. Zijn 80% score was toevallig ook 5 minder dan vorig jaarStart simultaan, hetgeen de pret toch niet mocht drukken.

Lees meer: Weer...

Zondag schaken in binnenstad

A.s. zondag 10 Juni zal Schaakclub Dordrecht op het Statenplein (bij de Drievriendenhof) een kraam bemannen. Dit in het kader van Dordt Fit. Het spreekt voor zich dat wij vinden dat onze hersenen fit blijven door onze Denksport. Gelukkig vindt de Gemeente Dordrecht dat ook, in tegenstelling tot Brussel.....

Lees meer: Zondag...

Simultaan clubkampioen

De laatste clubavond van het seizoen staat weer in het teken van de simultaan tegen de clubkampioen. Het zal niemand verbazen dat Mark Timmermans er in is geslaagd om zijn titel te prolongeren. Op 26 juni is hij dan ook de tegenstander van zoveel mogelijk clubleden. We beginnen om ongeveer 20.00 uur, dus als je verzekerd wilt van deelname, moet je tijdig aanwezig zijn. 

De vakantieperiode duurt tot 4 september. Op die eerste clubavond houden we de algemene ledenvergadering. De uitnodiging daarvoor worden eind augustus verstuurd.  

Het nieuwe schaakseizoen gaat van start met het Late Zomertoernooi (vroeger het "Peter van der Laars toernooi). Dat Rapidtoernooi wordt op zaterdag 8 september gehouden in ons clublokaal. Meer informatie daarover elders op deze site.  

 

 

1066 - revisited

220px Normans BayeuxEen sfeer impressie van de uitwisselingstrip. An impression of our trip to Hastings. Eerst in het Nederlands, below in English for the benefit of our English friends.

Op 14 oktober van het jaar 1066 veranderde de wereld voorgoed. Ongeveer 10.000 soldaten zetten voet aan wal op de zuidkust van Engeland met de bedoeling Koning Harald Godwinson te verjagen en van daaruit Engeland te veroveren.
Het werd een harde strijd, maar uiteindelijk wonnen ze, nadat koning Harald geveld werd door een pijl in zijn oog. Althans dat is wat het tapijt van Bayeux ons wil doen geloven.

Lees meer: 1066 -...

Mark prolongeert zijn titel

Mark werd clubkampioHastings2018 36en met de prachtige score van 10 uit 11 in de kroongroep. Hij stond alleen remises toe aan Rik en Rene die de tweede plaats deelden. Hiernaast een foto van de top van de club die even van het zonnetje in Hastings genieten. Van harte gefeliciteerd Mark, met alweer een titel. Aanstaande dinsdag speelt Mark in de traditionele simultaan van de club

Lees meer: Mark...

Piet winnaar senioren kampioenschap RSB

resized d3100DSC 0030 9188En weer een kampioenschap! Dit keer een individueel kampioen van de RSB. Alle schakers van 50 jaar of ouder (voor een 49-jarige wordt vaak nog wel een uitzondering gemaakt, mits die dan wel in korte broek verschijnt) hebben zich, simpelweg door deze mijlpaal te bereiken, het recht verworven aan dit toernooi mee te doen. Voor mij persoonlijk markeert het meestal het begin van het zomerseizoen met de grote toernooien.

Lees meer: Piet...