Slechte start KNSB-2 team

We begonnen op voorhand de eerste wedstrijd in deze nieuwe competitie opzet zonder onze top-3: Piet (vakantie), Peter (uitgeleend aan KNSB-1) en Sander (werk). Na enig speurwerk van de teamleiding waren er genoeg goede invallers bereid om af te reizen naar Moira-Domtoren 2 in  Utrecht. Maar liefst 5 debutanten verschenen er aan de borden, toch wel een teken van een geslaagde splitsing van de KNSB / RSB competities.

Lees meer: Slechte...

D1 geslaagd voor eerste examen: 5-3 winst op Krimpen

En zo begon het seizoen wel heel erg mooi voor het eerste team. Het is moeilijk om al voor de eerste wedstrijd van het jaar over een 4-punten wedstrijd te spreken, maar de krachtsverhoudingen binnen de klasse 2D zijn zodanig dat er 4 teams zijn die met kop en schouders boven de onderste 6 uitsteken. Eindhoven spant de kroon met een gemiddelde rating van 2214, variërend tussen 2059 en 2376 en Stukkenjagers brengt twee vrouwelijke GMs: Anne Haast en Bianca Muhren. De Pion (2188), Zuid Limburg 2 (2172) ziet er ook ernstig sterk uit.

Lees meer: D1...

Eerste krachtproef KNSB teams op 15 september

Ons eerste team staat vandaag voor de eerste krachtproef. Uit tegen Krimpen aan de IJssel. Vaak kom je n de landelijke competitie ongeveer dezelfde teams tegen. Dordrecht speelt heel vaak tegen wat team uit voornamelijk het zuid-oosten van ons land (Noord Brabant en Limburg) en in andere jaren zitten we ingedeeld in het zuid-westen van het land dus vooral Zeeland, met een enkele uitschieter in het westen. Daarom kom je elk jaar ongeveer dezelfde clubs tegen.

Lees meer: Eerste...

John van Baarle wint 3e LZT

Schaakclub Dordrecht is trots dat 3-voudig Nederlands Snelschaakkampioen John van Baarle het derde Late Zomertoernooi in de Crabbehoeve heeft gewonnen. Met overmacht nam de aimabele John de titel over van Mark Timmermans, die gisteren andere bezigheden had (uit betrouwbare bron !).

Lees meer: John van...

SC Dordrecht topper in de RSB

Afgelopen donderdag togen Hans de Boer en ondergetekende naar Capelle om de 178e RSB ledenvergadering mee te maken. Die was in een uurtje gepiept, wat natuurlijk geen reden is om daar verslag van te doen. Dat is wel het feit dat SCD inmiddels opgeklommen is tot de op 1 na grootste vereniging in de RSB, achter Spijkenisse. Met onze 6 teams in de RSB zijn we royaal koploper; er is zelfs geen vereniging met 5 teams! Tevens werd er geloot voor de beker:

Lees meer: SC...

5e Marz Snelschaaktoernooi op 18 augustus

In deze clubavond loze tijden kunnen wij schakers uitzien naar de toernooien in deze periode. In onze eigen stad wordt op 18 augustus het 5e Merz Snelschaaktoernooi gespeeld. Schijf je in, voor je het weet zijn de 48 plaatsen ingenomen!
Hieronder de details:

Het 5e Merz snelschaaktoernooi zal plaats vinden op zaterdag 18 augustus op in café restaurant Merz te Dordrecht

Opzet:

Dit jaar kunnen er maximaal 48 deelnemers zich inschrijven. Het aantal deelnemers worden in een A en B groep verdeeld  Met 45 deelnemers of meer worden er in 3 groepen gespeeld! Als de weergoden ons gunstig gezind zijn zal er deels op het terras geschaakt worden.

Adres en aanvang:

Café Restaurant Merz
Korte Kalkhaven 3
3311JM Dordrecht
Zaal open: 10:00
Uiterlijk aanwezig: 10:45
Slot: 17:00
Speeltempo:
5 min p.p.p.p.

Lees meer: 5e Marz...

De Kop is eraf

Liefst 50 schakers vonden hun weg naar de Crabbehoeve op de eerste van het nieuwe seizoen. Veel gehoord: 'Heb 3 maanden niet geschaakt' om daarna toch gewoon gehakt te maken van hun tegenstander !? Menigeen moest nog wel eens rechtsomkeert maken, omdat onze kast naar het 'Atelier' is verhuisd. Daar vonden nu ook, in alle stilte, enkele partijen plaats. Een paar observaties van de deze keer de gehele avond aanwezige reporter volgen onder:

Lees meer: De Kop...

Extra clubblad over Hastings beschikbaar

Een leuke verzameling verhalen en ervaringen van de 21 schakers die op 5 mei 2018 onze vrienden uit Hastings zo verpletterend hebben verslagen is te vinden in het nieuwe clubblad dat via deze link is te openen.

Veel leesplezier